Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Održana sjednica Skupštine Sisačko-moslavačke županije

Na Dnevnom redu 26 točaka

Na Dnevnom redu 26 točaka

Predloženi Dnevni red današnje sjednice Županijske skupštine  usvojen  je  većinom glasova, a vijećnici su raspravljali  o ukupno 26 točaka.

 

Sjednica je počela Aktualnim satom, tijekom kojeg su aktualizirane  teme vezane uz izgradnju Središnjeg paviljona Opće bolnice , dovršetku izgradnje Osnovne škole u Popovači, odlaganju azbestnog otpada na području Gline. Aktualiziralo se i pitanje opstanka proizvodnje u sisačkoj Rafineriji, te roku za dovršetak radova na obnovi Mosta Gromova.

 

P1200154

 

SDP-ova Karmela Gajdek podsjetila je na skupštinsku sjednicu 23. studenog 2017. godine i pitanje koje jetada  postavila županu Žiniću – odakle će osigurati 30 milijuna  kuna koji nedostaju za izgradnju Središnjeg paviljona . Citirala je i županov odgovor na spomenutoj sjednici:

 

 

Imali smo gotov projekt financiran kompletno europskim novcem  kojeg je tadašnji ministar Nakić poništio, dodaje Gajdek:

 

 

 

P1200170

 

Netočno je da su za prijašnji projekt bila osigurana sredstva, rekao je odgovarajući na upit  župan Ivo Žinić. Tada je bila samo donesena odluka o izgradnji, ali sredstva nisu bila osigurana, pa je i  razumljiv potez tadašnjeg ministra Nakića:

 

 

Projekt je odobren , dobivena su bespovratna sredstva u ukupnom iznosu  70 milijuna kuna , 50 milijuna  kuna za dnevnu bolnicu i 20 milijuna kuna za objedinjeni hitni bolnički prijem.

 

 

Kredit je trenutno najpovoljnije rješenje, a vraćat će se iz decentraliziranih sredstava koja ćemo dobivati iz Ministarstva zdravstva, zaključio je župan Ivo Žinić dodavši kako će projekt biti realiziran u planiranim rokovima.

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.