Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Održana 9. sjednica Gradskog vijeća

Uz Eko Moslavinu najaktualnija teme bila je prodaja Malog Lošinja!

Uz Eko Moslavinu najaktualnija teme bila je prodaja Malog Lošinja!

Održana je 9. sjednica Gradskog vijeća Grada Kutine, na kojoj se raspravljalo o 16 točaka Dnevnog reda, a najaktualnije su bile Eko Moslavina i prodaja Malog Lošinja.

 

IMG_7294

 

Vijećnica Ana Balaško izrazila je zadovoljstvo što je procjena nekretnine Malog Lošinja uvećana za 40% od prethodne odnosno u iznosu od cca 11,1 mln kn umjesto prethodno procijenjenih  7,8 mln kn. Gradonačelnik Zlatko Babić također je zadovoljan novom procjenom, ali zabrinjava ga hoće li se ta sredstva u tom iznosu uistinu i moći realizirati, te dodaje kako je za prijašnju procjenu postojao zainteresirani kupac. Kako je rekao, građanima neće obećavati ono što nije realno, a to je ponovno ljetovanje u Malom Lošinju, a Grad Kutinu želi riješiti ulaganja u sudske sporove kojima se ne vidi kraja.

 

IMG_7293

 

Oporba kod pitanja Malog Lošinja nije apriori protiv prodaje zbog čega je Babiću zasigurno bilo lakše kod predlaganja odluke o prodaji Lošinja, ali tražila se adekvatna cijena, kojoj su nakon nove procjene sada svi skloniji. Ono što je sada bilo sporno u postizanju konsenzusa više nije cijena, nego jasan plan ulaganja. Prijedlog ulaganja našao se kao sastavni dio ove odluke, no podijeljen je u više stavki od ulaganja u Dom za starije, izgradnju tartan staze na stadionu, rekonstrukciju gradskog bazena, kuglane itd.

 

IMG_7291

 

Ivica Glibo (MOST) rekao je kako se nakon prodaje Lošinja sredstva ne trebaju razvodnjavati već treba uložiti u jedan veći kapitalni projekt kojim bi se jasno vidjelo što smo dobili u zamjenu za Lošinj. Damir Petravić i SDP i dalje su stajališta da Lošinj ne treba prodati već se nastaviti boriti po sudovima, ali ukoliko se već prodaje tada se slažu da se treba uložiti jedan veći projekt. Vijećnici HDZ-a skloni su razmatranju ulaganja kada se prikupe ponude i vide daljnji koraci u ovom procesu.

Grad Kutina na sjednici je donio odluku o kreditnom zaduženju Grada za pristupnu cestu na novom gradskom trgu. Kako je rekao pročelnik za financije Ivan Crnac grad se zadužuje za 1,7 mln kn i već su poduzete određene aktivnosti za odabir izvođača radova. Gradonačelnik je rekao kako je riječ o povoljnom kreditu, s čime se svi se slažu, te kako će se njime urediti pristupna cesta novom gradskom trgu s istočne strane. Gradonačelnik Zlatko Babić je rekao da će to biti preduvjet za izgradnju zgrade za branitelje koja je u planu i zaokruživanje jednog projekta koji nije do kraja izveden.

 

IMG_7290

 

Vijeće je na ovoj sjednici trebalo donijeti odluku o davanju suglasnosti Eko Moslavini za zaduživanje od 2,2 mln kn, no odluka je tijekom rasprave o toj točki skinuta s dnevnog reda iz tehničkog razloga. Zaduživanje je planirano u svrhu modernizacije sustava za gospodarenje otpadom koja uključuje preuzimanje i sustav upravljanja evidencijom, za što su potrebni strojevi i oprema sukladno novom zakonu o odvojenom prikupljanju otpada.

Ova 9. sjednica Gradskog vijeća imala je vrlo opširan dnevni red koji je, uz ostalo, uključivao i godišnja izvješća gradskih ustanova, te vatrogasaca i policije.

 

IMG_7289

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.