Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Održan 14. tradicionalni turnir limača “Sv. Josip Radnik – Galdovo 2018.”

Ukupno na turniru sudjelovalo nešto manje od 400 limača

Ukupno na turniru sudjelovalo nešto manje od 400 limača

Tijekom prvog vikenda u svibnju, 05. i 06. svibnja, na igralištu ŠNK Frankopan u organizaciji ŠNK Frankopan, Župe Sv. Josipa Radnika Galdovo i uz suradnju NS SMŽ i Grada Siska, održan je tradicionalni turnir limača  „Sv. Josip Radnik – Galdovo“ koji se održava po 14. puta u sklopu proslave blagdana Sv. Josipa Radnika, zaštitnika galdovačke župe, a ove godine i uz obilježavanje 50. Godine osnutka župe.

Na turnir je bilo pozvano 24 ekipe iz 8 županija, od kojih se nije odazvala samo jedna ekipa. Ukupno je na turniru sudjelovalo nešto manje od 400 djece (uzrast 2007. godište i mlađi) iz klubova nižeg ranga natjecanja, do nogometnih akademija, drugoligaških i prvoligaških ekipa.

 

FRANKOPAN - TURNIR 07

 

Turnir su u organizaciji potpomogli i sponzori od kojih možemo istaknuti INA Industriju nafte d.d. Zagreb, Grad Sisak , Zajednicu športskih udruga Grada Siska, Termoelektranu Sisak,  Udrugu branitelja DR INA RNS, Novaton d.d. Sisak, Optiplast d.o.o. Odra, McDonalds Hrvatska i tvrtku Santini d.o.o. Vinkovci, te manji broj obrtnika Grada Siska.

Turnir je započeo 05. svibnja u 9.30 sati, a svečano otvorenje je bilo upriličeno za 14.00 sati. Turnir je otvorio zamjenik gradonačelnice i predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Siska g. Marko Krička, koji je tom prigodom napomenuo važnost ovakovih događanja, pohvalio masovnost i odaziv na turnir i poželio fair i sportsko nadmetanje, te sreću svim sudionicima.

 

FRANKOPAN - TURNIR 24

 

Prvi dan turnira u sklopu 6 skupina po 4 ekipe odigrano je ukupno 33 utakmice, nakon čega je otpalo 12 ekipa. U drugom danu odigrano je još 26 susreta. U sklopu 3 skupine razigravalo se za prolaz u četvrtfinale i iskristaliziralo se osam najboljih momčadi turnira.

Četvrtfinalne i polufinalne, te utakmice za 3. i 1. mjesto pokazale su zaista odličan nogomet, kao i uostalom i većina utakmica u skupinama, što je rezultiralo i velikim brojem postignutih golova – ukupno 200, što je u prosjeku po utakmici  3,4 gola.

 

FRANKOPAN - TURNIR 11

 

Domaćin je zabilježio i dobar odaziv gledateljstva, od kojih su velik dio činili roditelji igrača, tako da je bilo i vatrenog navijanja, dosta veselja, a pomalo i suza radi izgubljenih utakmica. Može se reći da su najbolji nogomet pokazali pobjednici turnira HNK Cibalia Vinkovci uz zaista odlične limače HNK Segeste Sisak, Nogometne akademije NO LIMIT Virovitica, ekipe HYPO LIMAČ iz Osijeka (Nogometna akademija Krpan&Babić), NK Dugo Selo, koji su bili i iznenađenje turnira osvojivši drugo mjesto, te drugoligaša NK Sesvete Sesvete, NK Cres iz Cresa i  NK Frankopan Rokovci-Andrijaševci.

 

FRANKOPAN - TURNIR 09

 

Turnir je završio 06. svibnja u 18.30 sati uz podjelu nagrada najboljima, donosimo konačan poredak:

1. mjesto: HNK CIBALIA Vinkovci

2. mjesto: NK DUGO SELO Dugo Selo

3. mjesto: Nogometna akademija NO LIMIT Virovitica

4. mjesto: HNK SEGESTA Sisak

 

Najbolji strijelac turnira: LEO MILJAN (9 postignutih golova) – HNK Segesta Sisak

Najbolji golman turnira: PETAR KRIŠTO – NK Dugo Selo Dugo Selo

Najbolji igrač turnira: JOSIP RAKUŠIĆ – HNK Cibalia Vinkovci

Nagrada za fair-play: Nogometna akademija NO LIMIT Virovitica

Najbolji sudac turnira: Franko Korzo, Sisak

 

FRANKOPAN - TURNIR 51

 

Momčad turnira: PETAR KRIŠTO – NK Dugo Selo Dugo Selo, LEONARDO ALAVANJA – Nogometna akademija NO LIMIT Virovitica, FRANKO MARIJAN – NK Dugo Selo Dugo Selo, TIN BOŽIČEVIĆ – NK Sesvete Sesvete, DINO JERGOVIĆ – HNK Segesta Sisak, JOSIP RAKUŠIĆ – HNK Cibalia Vinkovci, LEO MILJAN – HNK Segesta Sisak, MARKO BRDAR – HNK Cibalia Vinkovci, EMANUEL BADURINA – NK Cres Cres

 

FRANKOPAN - TURNIR 10

 

Može se reći da je domaćin dobro organizirao turnir, što je vidljivo iz povratnih reakcija ekipa koje su sudjelovale na turniru. Posjećenost i odaziv gostiju je bio zaista dobar, te ovaj sportski event postaje prepoznatljiv element sportskog života Grada Siska i županije, kao i turističkog kalendara događanja, obzirom na velik broj ekipa iz drugih županija koje koriste usluge smještajnih kapaciteta Grada Siska.

Nadamo se da će ovaj turnir i idućih godina donositi radost, kako sudionicima, tako i gledateljstvu koje ga posjećuje, jer po igrama ekipa možemo zaključiti da se sa mlađim uzrastima, usprkos slaboj financijskoj potpori, ali uz velike napore nogometnih entuzijasta i roditelja, zaista dobro radi i da se ne trebamo bojati za budućnost nogometa.


Foto: ŠNK Frankopan


 

 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.