Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Mnoštvo projekata za napredak Općine Sunja

Zdravstvo, školstvo, promet, turizam, demografija…

Zdravstvo, školstvo, promet, turizam, demografija...

U sklopu obilazaka jedinica lokalne samouprave na području Sisačko-moslavačke županije te poticanja međusobne suradnje, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić i njegov zamjenik Roman Rosavec posjetili su predstavnike vlasti Općine Sunja. Na radnom sastanku uz župana i njegova zamjenika, sudjelovali su načelnik Općine Sunja Grga Dragičević, njegov zamjenik Ivica Kozarić i predsjednik Općinskog vijeća Dalibor Medved.

 

3

 

Načelnik Grga Dragičević rekao je nešto više o samim temama sastanka, istaknuvši kako se radi o aktualnim temama koje tište Općinu,

 

 

Također, jedna od tema bila je vezana uz školstvo. Na području Općine postoji potreba za izgradnjom parkirališta kod Osnovne škole Sunja, gdje je Županija pomogla s 50.000,00 kuna za izradu projektne dokumentacije. Ona je gotova i čeka se da se otvori natječaj za dobivanje sredstava.

 

 

Općina Sunja uz pomoć Županije i župana, potpisala je Ugovore za projekte vezane uz kulturu, radi se o sanaciji i obnovi kapelice na Mjesnom groblju sv. Katarine u vrijednosti 19.000,00 kuna, nabavi  informatičke opreme za Knjižnicu i čitaonicu  u vrijednosti 4.000,00 kuna i izradi monografije o Domovinskom ratu u vrijednosti od 5.000,00 kuna.

 

4

 

Dragičević je ovom prilikom  pohvalio i odličnu suradnju sa Županijom kada je u pitanju skelni prijelaz preko rijeke Save, koji je žila kucavica ovoga kraja.

Sisačko-moslavački župan također je istaknuo dobru suradnju, dodavši kako su na sastanku dotaknute i teme koje su izvan mogućnosti Općine i Županije, i trebat će se za pomoć obratiti Državi.

Osim tema koje je istaknuo načelnik, župan je pojasnio o čemu je još bila riječ,

 

 

Tema sastanka bila je vezana i uz državnu imovinu koja nažalost stoji neiskorištena uslijed birokracijskih problema, pa će se po tom pitanju održati i radni sastanak s predstavnicima Ministarstva državne imovine.

Jedan od problema na sunjskom području je i nezbrinuta stoka,

 

 

Razgovarali su i  o eksploataciji rudnih i ostalih bogatstava, prije svega šuma,

 

 

Riječ je bila i o nekim novim projektima,

 

 

Također govora je bilo i o demografskoj obnovi,

 

 

Župan je spomenuo kako će i na području školstva biti odrađeni neki važni projekti, istaknuvši energetsku obnovu Osnovne škole Sunja u vrijednosti od gotovo 3 milijuna i 800 tisuća kuna, a koja će biti obnovljena tokom ove godine.

Također riječ je bila i o još jednom pilot projektu vezanom uz dobru povezanost,

 

 

Župan je zaključio kako su to neke od demografskih mjera kojima Županija može pomoći pri zaustavljanju odlaska stanovništva s ovog dijela, razvoju gospodarstva i otvaranju novih radnih mjesta. Doneseni i definirani zaključci u što skorije vrijeme bit će realizirani, kako bi se i u Sunji, ali i u ostatku županije moglo normalno i kvalitetno živjeti.

 

2

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.