Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

“Ja sam mali poduzetnik”

Prva hrvatska slikovnica koja uči o poduzetništvu

Prva hrvatska slikovnica koja uči o poduzetništvu

Kako bi potaknuli poduzetničko promišljanje od malih nogu, kod djece u starijih vrtićkih grupa, kao i učenika prvih i drugih razreda osnovnih škola diljem Hrvatske, Virtualni ženski poduzetnički centar ovog je proljeća krenuo s pripremom i tiskanjem slikovnice “Ja sam mali poduzetnik!”.

Riječ je o prvoj hrvatskoj, ali i regionalnoj slikovnici koja uči o poduzetništvu već od ranog uzrasta djece. Jer Hrvatska je dulje od četvrt stoljeća tržišna ekonomija, no još uvijek o poduzetništvu budući i sadašnji vlasnici tvrtki i obrta, uče kada je (pre)kasno – najčešće kada iz nužde moraju krenuti u vlastiti poslovni projekt na realnom tržištu.

Želja je Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, temeljne hrvatske nevladine apolitične asocijacije koja okuplja u prvom redu vlasnice tvrtki i obrta, ali i naše kolege poduzetnike te broji danas više od 2.300 članica i članova, promijeniti takvu percepciju te s “odgojem” poduzetnika krenuti što ranije; za početak uz pomoć slikovnice te simpatičnih likova Anje i Vanje, koji u ovoj publikaciji uče djecu što je to poduzetništvo.

U Hrvatskoj se o poduzetništvu ne uči u osnovnim školama, a tek se rijetke srednje škole i fakultetski program bave poduzetništvom iako je ono najpopularniji karijerni izbor mnogih mladih ljudi nakon diplome u državama razvijenog kapitalizma. Toga je iznimno svjestan i Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje i saborski zastupnik, koji je bezrezervno podržao izradu i tisak slikovnice, a koja će besplatno dijeliti djeci i u Petrinji – gradu prijatelju ženskog poduzetništva.

S posebnim zadovoljstvom sam se odazvao na poziv podržati ovu hvalevrijednu aktivnost kojom će slikovnica doći i do petrinjskih mališana, kako bi već od vrtićke dobi mogli promišljati kao mali poduzetnici, razvijajati svijest da je rad pokretač svega, odrastati u odgovorne osobe, puni inicijative, stvarajući napredak za sebe, svoje obitelji i sredinu u kojoj žive.

Jer biti poduzetnik odgovoran je i ozbiljan posao, koji znači ne čekati da drugi riješe tvoj problem već svojim poslovnim idejama i radom sami stvarati proizvode, razvijati sebe i svoju tvrtku, stvarajući bolje uvjete za život i rad u svojoj zajednici. Grad Petrinja je grad prijatelj poduzetnika i posebno ženskog poduzetništva. I sam potičem iz obitelji sa dugogodišnjim poduzetničkim iskustvom – komentirao je ovaj projekt Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje i saborski zastupnik.

Slikovnica će se u nakladi od 10 tisuća primjeraka dijeliti besplatno od Iloka do Konavala u vrtićima i školama, a raduje nas što će nakon promocije u Zagrebu, na Svjetski dan poduzetnica 19. studenoga ove godine.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.