Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Grah s kobasicama

Uz Praznik rada!

Uz Praznik rada!

Bilo da ste jeli grah s kobasicama na nekoj fešti ili na pikniku za Praznik rada, ovo jelo daje poseban štih svakoj prigodi. Kaže se da grah s kobasicama ne može ispasti loš. No, ukoliko se još niste okušali u pripremi ovoj specijaliteta, tu ulijećemo mi i donosimo vam recept.

Za pripravak graha sve što vam je potrebno dobra volja, lonac (ukoliko se radi o manjim količinama) ili kotao i ekipa koja će kružiti oko vas i stalno se brinuti da ne ostanete žedni.

Recept za 6 osoba:

Sastojci:

500 g graha, 300 g luka, 4 češnja češnjaka, 4 mrkve, 1 peršin, 1 pasternjak, špek, suha kobasica, sol, papar, vegeta, 1 žlica pinđura, 1 žlica ajvara, crvena paprika, brašno, sjeckani listići peršina, ulje, voda.

Priprema:

Grah prokuhati u vodi i procijediti. Staviti ga ponovo u vodu i kuhati do kraja. Luk sitno nasjeckati, staviti dinstati, malo posoliti da luk omekša, dodati nasjeckani češnjak. Špek i kobasice narezati na manje komadiće i dodati u dinstani luk i češnjak. Lagano dalje dinstati i dolijevati vodu iz graha, te dodati nasjeckano povrće i začine.

Kuhati, te dok je sve skoro gotovo dodati grah s ostatkom vode. Napraviti laganu zapršku (ulje, brašno, paprika), dodati u grah i prokuhati.

Na kraju dodati nasjeckani peršin i varivo je gotovo!


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.