Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Dan otvorenih vrata u Dječjem vrtiću Petrinjčica

Najmlađe je posjetio i gradonačelnik!

Najmlađe je posjetio i gradonačelnik!

Održan je Dan otvorenih vrata u svim objektima Dječjeg vrtića Petrinjčica. S obzirom da su u tijeku upisi u redoviti i predškolski program, i ove godine roditelji su imali priliku otkriti kako odrastaju djeca unutar zidova petrinjskih vrtića.

Odgajateljice, roditelji te bake i djedovi uključili su se u ovogodišnje aktivnosti te na taj način svim novim roditeljima pokazali kako se najmlađi zabavljaju i educiraju tijekom svog svakodnevnog boravka u vrtiću. Ravnateljica DV Petrinjčica Nataša Vidović objasnila kako je ovo najbolji način da se roditeljima približe upisi u novu pedagošku godinu.

„Svake godine Dječji vrtić Petrinjčica otvara svoja vrata svim građanima i svima koji žele biti naši budući korisnici. Dajemo im mogućnost da vide kako djeca uče, kako se igraju i kako postaju ravnopravni članovi naše uže i šire zajednice.“- rekla je Vidović te dodala: „Jako me veseli što je ove godine došlo jako puno novih roditelja, a još više me veseli što smo postali pravi partner naših korisnika jer danas je tu s nama velik broj roditelja te baka i djedova koji su se došli družiti s nama i provoditi aktivnosti koje provodimo svakodnevno.“

 

2ea13c49e4c619cf233287696b7b5735ecfdf9bb

 

Najmlađe je posjetio i gradonačelnik Darinko Dumbović koji je naglasio važnost djece u našim životima.

„Djeca su najveća radost što možemo imati, oni su naša budućnost te sve što radimo u Gradu Petrinji radimo gledajući na određene standarde, na predškolski odgoj i gledajući što struka mora dati u edukativnom smislu. Znamo da smo u četiri godine napravili dobre pomake, ali iz godine u godinu moramo dati i više, kao što smo napravili s obnovljenim vrtićem koji ćemo za koji dan otvoriti.“ – rekao je Dumbović te dodao kako je to bila investicija vrijedna blizu pet milijuna kuna, no da se tu ne smije stati nego nastaviti dalje za boljitak najmlađih.Trenutno je u DV Petrinjčica upisano 340 mališana u objektima “Izvor”, “Slap”, “Kapljica” i “Duga” , a ravnateljica se nada da će svi podneseni zahtjevi biti zadovoljeni te da će vrtićima od ove jeseni odzvanjati još više dječjeg smijeha i pjesme.

 

38c4aa30c6a1a2774f59c3d8e324bbcea7080b00

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.