Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Dan nacionanih manjina Grada Siska

Spoj gastronomije i tradicije

Spoj gastronomije i tradicije

Na sisačkom Korzu održan je Dan nacionalnih manjina grada Siska u organizaciji Povjerenstva za nacionalne manjine grada Siska.

nm7

Povjerenstvo za nacionalne manjine Grada Siska zasebno je tijelo koje djeluje unutar Grada Siuska, rekao je u ime organizatora, Adis Keranović.

„U tom Povjerenstvu sjede predsjednici i predstavnici svih nacionalnih manjina koje djeluju na području grada Siska, dakle albanske, bošnjačke, češke i romske te srpske nacionalne manjine. Osim nas predstavnika Vijeća sjede i ljudi iz Gradske uprave Siska. Mi smo kao Povjerenstvo organizatori i nositelji cijelog programa, a pokrovitelj je Grad Sisak.

nm5

Izložbene prostore prepune tradicijskih jela pojedine nacionalne manjine obiša je i zamjenik župana Ivan Celjak:

„Ovo je prigoda da pripadnici nacionalnih manjina grada Siska pokažu svojim sugrađanima svoje običaje, kulturu i tradiciju. Sisačko-moslavačka županija ostvaruje jako dobru suradnju sa predstavnicima nacionalnih manjina, sa Vijećima nacionalnih manjina na području Sisačko-moslavačke županije, podržavamo rad udruga, organizacije civilnog društva koje okupljaju pripadnike nacionalnih manjina te im pomažemo upravo u predstavljanju njihove kulture, tradicije i običaja“.

nm6

Program je zamišljen u dva dijela, u prvom su predstavljene ljepote nacionalnih gastronomija, a u drugom su se svojom tradicijskom kulturom, kroz pjesmu, ples i glazbu, te specifičnu narodnu nošnju predstavili pripadnici Bošnjačke, Češke, Romske i Srpske nacionalne manjine. U programu su sudjelovala dva romska KUD-a , Crni biseri i Tradicija, Češka beseda Sisak, SKD Prosvjeta- podoodbor Dvor , ŽPZ Sevde, orkestar Odiseja, sastav Prijatelji i interpretator pjesme sevdalinke Mehmed Goražda.

nm4nm 1nm2nm4

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.