Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Svečano otvorena Školsko – sportska dvorana u Glini

Uređeni prostor prostire se na više od 16 tisuća četvornih metara

Uređeni prostor prostire se na više od 16 tisuća četvornih metara

U Glini je svečano otvorena Školsko-sportska dvorana čija je gradnja započela krajem 2011. godine. Dvorana je dimenzija 46 sa 48 metara, sa igralištem za sve dvoranske sportove, ima ukupno 256 sjedišta na tribinama, te 151 parkirališno mjesto kao i više od 16 tisuća četvornih metara uređenog prostora.

 

1

 

Milan Davidović, ravnatelj Osnovne škole Glina, prilikom svog obraćanja istaknuo je

 

 

Dodavši kako je put do izgradnje i otvorenja bio dug i trnovit. Naglasio je kako  bez ljudi koji vole svoj grad i bez razumijevanja odgovornih u resornim ministarstvima ove dvorane ne bi bilo.

Pozdravivši sve prisutne, gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević rekao je,

 

 

Željka Zagorac, načelnica Sektora za potpomognuta područja i područja s razvojnim posebnostima u Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova u svom je obraćanju istaknula,

 

 

Dodala je kako se nada da će upravo u ovoj dvorani niknuti nove generacije vrhunskih sportaša na ponos gradu i domovini.

Izaslanik premijera Andreja Plenkovića, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Matko Glunčić podsjetio je na neke povijesne podatke vezane za prosvjetu na ovim prostorima,

 

 

Naglasio je kako je ovaj projekt rezultat dobre suradnje nadležnih ministarstava i Grada Gline, te kako je uvjeren da će se ovdje odvijati puno radosnih trenutaka i postizati dobri rezultati.

 

3

4

 

Izaslanik hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić srdačno je pozdravio sve okupljene dodavši,

 

 

Zahvalio se svima koji su u projektu sudjelovali od početne ideje pa do današnjeg otvorenja rekavši,

 

 

Svečano su vrpcu prerezali i dvoranu otvorili izaslanik hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, izaslanik premijera Andreja Plenkovića, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Matko Glunčić, načelnica Sektora za potpomognuta područja i područja s razvojnim posebnostima u Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova Željka Zagorac te gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević.

 

5

 

Nakon svečanog otvorenja održan je program u kojem su sudjelovali: Zbor OŠ Glina, Zbor i tamburaški sastav Srednje škole Glina, mažoretkinje „Glinske banice“, a odigrana je i prijateljska utakmica Juniorske ženske odbojkaške reprezentacije i Odbojkaškog kluba Glina.

 

6

8

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.