Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

„Šikljom kroz povijest grada“ Gradskog muzeja Sisak

Do 18. svibnja povodom Međunarodnog dana muzeja

Do 18. svibnja povodom Međunarodnog dana muzeja

Gradski muzej Sisak ciklusom predavanja „Šikljom kroz povijest grada“ sudjeluje u edukativno-muzejskoj akciji povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja koji se u Hrvatskoj obilježava od 1980. godine.

 

Ravnatelj Gradskog muzeja Sisak Vlatko Čakširan naglasio je kako se ovdje ne radi o Noći muzeja koja je hrvatski proizvod i koja se samo u hrvatskim muzejima održava u mjesecu siječnju, nego o Međunarodnom danu muzeja koji se u svijetu obilježava 18. svibnja.

 

 

Za razliku od prijašnjih akcija, ovoga puta predavači su isključivo kustosi Gradskog muzeja Sisak, a više o ciklusu predavanja, kroz koji je pokriven vremenski period od prapovijesti pa sve do Domovinskog rada, govori ravnatelj:

 

 

Dodajmo i to kako je prvo predavanje, i to ono više kustosice Rosane Škrgulje na temu „Lađe u prapovijesti i antici“ u Gradskom muzeju Sisak, na rasporedu danas, s početkom u 19 sati, a cijeli ciklus traje do 18. svibnja kada će biti organiziran i završni događaj, točnije puštanje nekoliko stotina papirnatih sisačkih šiklji u rijeku Kupu, nastalih na radionicama tehnikom origamija.

 

Programom se želi sugrađanima svih generacija približiti važnost vode, rijeka i vodenog prijevoza u životu današnjeg Siska kroz povijest, jer Sisak, grad na tri rijeke, oduvijek je živio i dalje živi na rijekama: Savi, Kupi i Odri.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.