Gradski muzej Sisak ciklusom predavanja „Šikljom kroz povijest grada“ sudjeluje u edukativno-muzejskoj akciji povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja koji se u Hrvatskoj obilježava od 1980. godine.

 

Ravnatelj Gradskog muzeja Sisak Vlatko Čakširan naglasio je kako se ovdje ne radi o Noći muzeja koja je hrvatski proizvod i koja se samo u hrvatskim muzejima održava u mjesecu siječnju, nego o Međunarodnom danu muzeja koji se u svijetu obilježava 18. svibnja.

 

 

Za razliku od prijašnjih akcija, ovoga puta predavači su isključivo kustosi Gradskog muzeja Sisak, a više o ciklusu predavanja, kroz koji je pokriven vremenski period od prapovijesti pa sve do Domovinskog rada, govori ravnatelj:

 

 

Dodajmo i to kako je prvo predavanje, i to ono više kustosice Rosane Škrgulje na temu „Lađe u prapovijesti i antici“ u Gradskom muzeju Sisak, na rasporedu danas, s početkom u 19 sati, a cijeli ciklus traje do 18. svibnja kada će biti organiziran i završni događaj, točnije puštanje nekoliko stotina papirnatih sisačkih šiklji u rijeku Kupu, nastalih na radionicama tehnikom origamija.

 

Programom se želi sugrađanima svih generacija približiti važnost vode, rijeka i vodenog prijevoza u životu današnjeg Siska kroz povijest, jer Sisak, grad na tri rijeke, oduvijek je živio i dalje živi na rijekama: Savi, Kupi i Odri.


 

„Šikljom kroz povijest grada“ Gradskog muzeja Sisak
0.00(0 glasova)
Komentara(0)