Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Projekt Agri Urban – veza urbanog i ruralnog

Integrirani akcijski plan za razvoj poljoprivredno-prehrambenog sektora

Integrirani akcijski plan za razvoj poljoprivredno-prehrambenog sektora

S ciljem razvoja novih inovativnih modela poljoprivredno-prehrambene proizvodnje, veze urbanog i ruralnog radi povećanja zaposlenosti, odnosno stvaranja novih radnih mjesta i Petrinja se  uključila se u projekt Agri Urban, međunardni projekt u kojem sudjeluje uz još deset europskih gradova i koji je sufinanciran u okviru programa URBACT III iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

 

P1180930

Projekt je pri kraju , rekla je , na tiskovnoj konferenciji održanoj u četvrtak, 12.travnja u petrinjskoj gradskoj upravi , Edisa Mašinović, privremena pročelnica Upravnog odjela za EU fondove i razvoj Grada Petrinje.

 

 

To su troškovi koji su nam prihvaćeni, odobreni i isplaćeni“, rekla  je Mašinović.

Kata Rupčić, viša stručna savjetnica za koordinaciju projekata u Upravnom odjelu za EU fondove i razvoj, podsjetila je kako je u sklopu provedbe projekta izrađen Integrirani akcijski plan za razvoj poljoprivredno-prehrambenog sektora grada Petrinje .

 

P1180943

„Jedan od glavnih rezultata je izrada strategije. Zbog toga su bila i potrebna sva ova putovanja kako bi se, na neki način, vidjeli primjeri dobre prakse svih partnera, analizirali i, ono što je moguće, i primijenili u drugim zemljama.

 

P1180948

Od ovih devet putovanja i sastanka s članovima ULG-a u ove dvije godine kontinuirano se radilo na izradi same strategije zbog koje smo danas ovdje, kako bismo je predstavili javnosti, ali i članovima ULG-a.

 

P1180908

 

Strategija je izrađena na temelju analize problema i stanja poljoprivrede na području grada, a potom i prijedloga članova ULG-a, što oni, kao relevantni  dionici u poljoprivrednom sektoru, smatraju da treba i na koji način poboljšati“, pojasnila je Rupčić  te dodala kako su članovi ULG- a bili lokalni i regionalni dionici koji djeluju i utječu na području poljoprivrednog sektora grada i županije.

 

 

Petrinjski gradonačelnik  Darinkom Dumbovićem istaknuo je kako su prije dvije godine, ulaskom u ovaj projekt bili vođeni željom da nešto učine za svoj grad.

 

 

Naši mladi, stručni ljudi su proputovali Europu, posjetili naših deset partnerskih gradova i upoznali se s primjerima dobre prakse, a znanja i iskustva koja su pritom stekli će im svakako koristiti“, rekao je petrinjski gradonačelnik.

 

P1180922

Uvjeren sam kako „mali“ gradovi mogu hraniti one „velike“ i kako nam metropole više nisu konkurencija, a život u malim gradovima, kao što je život u našoj Petrinji može biti  i lijep i ugodan i kvalitetan, zaključio je Darinko Dumbović.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.