Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Predstavljen program 12. Petrinjske kobasijade

14. travnja od 10 sati uz Petrinjsku izložbu gastronomije i kulinarstva

14. travnja od 10 sati uz Petrinjsku izložbu gastronomije i kulinarstva

U Petrinji, gradu prve hrvatske tvornice salame, ove godine održava se već tradicionalna Petrinjska kobasijada, dvanaesta po redu, čiji je program danas predstavljen.

 

Privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, ruralni razvoj i imovinu Ante Marić izrazio je zadovoljstvo organizacijom ove značajne manifetacije te kazao:

 

 

Uz bogat i prigodan kulturno umjetnički program i izložbu obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava nadam se da će svi posjetitelji pronaći nešto za sebe. – zaključio je Marić.

 

Viša stručna suradnica za poljoprivredu i ruralni razvoj Grada Petrinje, Marijeta Grabovac Zec, istaknula je kako je za sada prijavljeno 30 OPG-ova no taj bi se broj prema najavama, trebao još povećati. Program Kobasijade započinje u 10 sati, a u nastavku:

 

 

Uzorci kobasica mogu se predati danas i sutra u vremenu od 7 do 19 sati na petrinjskoj Gradskoj tržnici u prodajnom prostoru mliječnih proizvoda. – naglasila je Grabovac Zec te dodala kako se stručno povjerenstvo koje će ocjenjivati uzorke kobasica sastoji od pet eminentnih stručnjaka za koje smo uvjereni da će ovaj događaj podići na jednu višu razinu.

 

Što trebaju znati oni koji žele predati uzorak svoje kobasice?

 

 

Na 12. kobasijadi nastupit će mnogi KUD-ovi: prijepodne će nastupiti KUD „Čuntićanka“, „Seljačka Sloga“ Graberje i „Pokupljanka“ Brest Pokupski, a u poslijepodnevnim satima nastupaju HKUD „Mošćenica“, „Stare Tambure“ i Folklorni ansambl „Petrinjčica“.

 

Podsjetimo tradicionalna Petrinjska kobasijada održati će se 14. travnja po 12. put, s početkom u 10 sati na Trgu hrvatskih branitelja u Petrinji.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.