Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u Sisku

“Zatvaranje sisačke rafinerije je isključivo mađarski interes”

"Zatvaranje sisačke rafinerije je isključivo mađarski interes"

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u obilasku županijskih organizacija stranke u ponedjeljak, 23. travnja posjetio je Sisak kako bi sa članovima svoje stranke i na razini ove županijske organizacije rezimirali proteklih deset mjeseci rada , nakon Odluke da HNS sudjeluje u kreiranju državne politike , posebno u sektorima obrazovanja i gospodarstva. Pomaci su vidljivi, možemo biti zadovoljni, naglasio je Ivan Vrdoljak.

Poseban naglasak na tiskovnoj konferenciji bio je na najavi novog predsjednika Uprave INA-e o zatvaranju sisačke rafinerijem pri čemu je Vrdoljak istaknuo da je to isključivo mađarski interes.

Kada je u pitanju INA, ja ću prvi štititi njene interese. Svima je jasno da se MOL nije pokazao kao dobar partner i moj stav je, a uvjeren sam i da će konzultanti koje je Vlada RH angažirala to i potvrditi – treba nam novi strateški partner! Mene u slučaju INA-e ne zanimaju ni mađarski ni ruski ni američki, već samo hrvatski interesi“, rekao je Vrdoljak.

Naglasio je da MOL-ovi interesi očito nisu podudarni s hrvatskim i da se s novim partnerom prije svega moramo dogovoriti oko strategije razvoja INA-e,  a u tom promišljanju na umu treba imati tri cilja, istaknuo je Vrdoljak

 

 

Predsjednik ŽO HNS-a Sisačko-moslavačke županije Ivan Nekvapil i predsjednica GP HNS-a Grada Siska Adelina Ivković  naglasili su da Sisak ne smije postati grad slučaj.

Sve je više nezaposlenih, a nakon zatvaranja Željezare Sisak, sljedeća je prema najavama i rafinerija. Obećano je da će radnici biti zbrinuti, a ja pitam – Što to znači? Da bi radnici trebali živjeti od otpremnine? Sisačka rafinerija ne smije biti zatvorena i mora se modernizirati, no umjesto toga proizvodnju prebacuje u Rijeku, a nas ostavlja bez posla“, rekao je Nekvapil.

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.