Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

“Poduzetnički krediti 2018”

SMŽ potpisala ugovore s 13 jedinica lokalne samouprave!

SMŽ potpisala ugovore s 13 jedinica lokalne samouprave!

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić u nazočnosti svoga zamjenika Romana Rosavca  potpisao je  ugovore o zajedničkom sudjelovanju u projektu „Poduzetnički krediti 2018“ s predstavnicima 13 jedinica lokalne samouprave.

  4

 

Riječ je o jednoj od deset poticajnih mjera iz Operativnog plana malog gospodarstva i turizma u Sisačko-moslavačkoj županiji tijekom 2018. godine, a više o važnosti samog projekta rekao je župan Ivo Žinić,

 

 

Ugovore su sa županom potpisali predstavnici gradova Kutina, Novska, Glina, Petrinja, Hrvatska Kostajnica i Popovača, kao i općina Donji Kukuruzari, Dvor, Lipovljani, Topusko,  Majur, Lekenik i Hrvatska Dubica, te 8 poslovnih banaka.

 

7

 

Župan Ivo Žinić istaknuo je i cilj projekta,

 

 

Projekt „Poduzetnički krediti“ podrazumijeva subvenciju kamata na kredite koje korisnici uzimaju kod poslovnih banaka. Uz subvenciju kamate Sisačko-moslavačke županije od 1-2 %, te jedinica lokalne samouprave od 1-2 %, najniža kamatna stopa za poduzetnike može iznositi 0,25 %.

 

6

 

Župan dodaje kako trenutno nema povoljnijih kredita,

 

 

U ime svih potpisnika ugovora, zahvalio se gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić,

 

 

Prethodna kreditna linija, u razdoblju  2015. – 2017. iskorištena je u ukupnom iznosu od 108 milijuna kuna, omogućeno je povoljnije kreditiranje za 69 poduzetnika, koji su sačuvali 236 radnih mjesta, a otvorili i 365 novih radnih

 

3

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.