Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Održano 19. Moslavačko proljeće

KUD “Stružec” obilježio i 20 godina rada

KUD "Stružec" obilježio i 20 godina rada

Kud Stružec čuva tradiciju i baštinu ovoga sela,a od osam kulturno-umjetničkih društava koja djeluju na području Grada Popovače, ovo društvo je jedno od onih koje posebno ulaže u rad s mladima , prenoseći tako i na njih tradiciju ovoga moslavačkog kraja. Rekao je ovo u prigodi 19. Moslavačkog proljeća i 20 obljetnice KUD-a Stružec gradonačelnik Popovače Josip  Mišković

 

 

Naša kultura opstaje na tradiciji iz prošlosti, dodaje Mišković

 

 

naslov

 

Zamjenik župana Roman Rosavec  čestitajući svima blagdan Uskrsa posebno je istaknuo važnost čuvanja baštine Moslavine

 

 

Na početku programa sve sudionike i goste pozdravila je Ružica Podbrežnjak, predsjednica društva istaknuvši kako se duga tradicija njegovanja baštine Moslavine nastaviti i izrazila zadovoljstvo sve većim brojem mladih koji se uključuju u rad KUD-a.

 

DSC_0006

 

U programu 19. Moslavačkog proljeća uz domaći KUD Stružec , i to najmlađu skupinu, sudjelovali su HKUD Mošćenica, KUD Bratinečko srce iz Bratine, KUD Magdalena iz  Kupčine, KUD Šartovec , TO Janko Stjepušin Martinska Ves,Udruga umirovljenika „Treća dob“ iz Ivanić Grada , te mladi glazbenici Inga Potnar(violina) i Matija Dragojlović (gitara). Članovima koji su u društvu 20 godina , kao i onima koji pomažu radu ovoga društva uručene su zahvalnice.

 

DSC_0094DSC_0034DSC_0021DSC_0032DSC_0005DSC_0054DSC_0104

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.