Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Održani unutarstranački izbori u MOST-u SMŽ

Novi-stari koordinator županijske organizacije Milan Brigljević

Novi-stari koordinator županijske organizacije Milan Brigljević

U petak, 20. travnja u prostorijama MOST-a u Ulici Ante Starčevića 92 u Sisku održani su unutarstranački izbori za županijsku organizaciju MOST-a i izbori za gradske organizacije u Sisku, Kutini i Petrinji.

Nakon himne i minute šutnje za poginule branitelje Skupštinu je otvorio Milan Brigljević, povjerenik i vršitelj dužnosti koordinatora do ovih izbora. Nakon otvaranja, Milan Brigljević je uručio plaketu – zahvalu Tomislavu Ivšiću za nemjerljiv doprinos razvoju organizacije u Sisku. Nakon toga voditeljstvo je preuzela Luca Gašpar Šako do izbora radnog predsjedništva koje je predvodio Mario Božurić iz Gline.

 

Predaja plakete T. Ivšiću

 

Skupštinu je pozdravila u ime predsjedništva MOST-a saborska zastupnica Ines Strenja Linić, a Skupštini je nazočio organizacijski tajnik MOST-a NL Natko Felbar te ekipa za pravni nadzor i tehničku provedbu u sastavu: Barbara Tršinski i Stjepan Leventić. Izbori su provedeni tajnim glasovanjem, elektronskim putem.

Na izborima za koordinatora županijske organizacije bilo je dva kandidata. Dosadašnji povjerenik Milan Brigljević i predsjednica gradskog vijeća iz Siska Ivana Krčelić. S malom razlikom od svega dva glasa novi-stari koordinator je postao Milan Brigljević.

Skupština je izglasovala i njegov koordinacijski tim u sastavu: Mario Božurić iz Gline, Vlado Lendvaj iz Popovače, Ivica Glibo iz Kutine, Ivana Krčelić iz Siska, Luca Gašpar Šako iz Petrinje i Matea Jalžečić iz Popovače. Po dužnosti dio koordinacijskog tima su i županijski vijećnici Petar Ćosić iz Petrinje, Predrag Sekulić iz Siska i Nikolina Borić iz Kutine.

Na izborima za grad Sisak novi koordinator je postao Predrag Sekulić, a njegov koordinacijski tim čine Davor Španović i Rajko Delić a po dužnosti predsjednica gradskog vijeća Ivana Krčelić.

Na izborima za grad Kutinu je bilo dva kandidata: Ivica Glibo i Nataša Hudeček. Koordinator je postao Ivica Glibo a izglasan je i njegov tim u sastavu Martina Pavlić i Zvonimir Bakarić, dok su gradski vijećnik Tomislav Antolović i županijska vijećnica Nikolina Borić dio tima po dužnosti koju obavljaju.

Na izborima za grad Petrinju koordinator je postao Petar Ćosić, a izglasan je i njegov koordinacijski tim u sastavu Luca Gašpar Šako i Robert Groza, dok je dio tima po dužnosti i županijski vijećnik i novi koordinator županijske organizacije Milan Brigljević.

Nakon završenih izbora Milan Brigljević, kao izabrani koordinator županijske organizacije MOST-a u slijedeće četiri godine se zahvalio na izboru i naglasio kako je razvoj organizacije tek na pola puta, a želja mu je da MOST NL u našoj županiji bude najbolje organizirana lokalna organizacija u MOST-u, ali i općenito najbolje organizirana lokalna politička organizacija uopće.

Rekao je da su na tom putu postavljeni dobri temelji, ali sada slijedi naporan rad na ubrzanom razvoju organizacije do punih sposobnosti. Buduća visoka kvaliteta organizacije će imati dalekosežne posljedice na položaj i ugled MOST-a kako u našoj županiji tako i mnogo šire. Naglasio je kako je srž moći i učinkovitosti organizacije sadržana u kvaliteti ljudi, a svi dosadašnji rezultati su postignuti zahvaljujući iznimno kvalitetnim ljudima.

Kratko su se zahvalili i izabrani gradski koordinatori te je time je završen demokratski izborni proces u MOST-u NL u Sisačko-moslavačkoj županiji i gradovima Sisak, Kutina i Petrinja.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.