Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Održana izlučna Dječja smotra folklora u Sunji

Prikazan tradicijski folklor Posavine, Pokuplja, Banovine…

Prikazan tradicijski folklor Posavine, Pokuplja, Banovine...

Goran Knežević, selekor Hrvatskog društva folklornih koreografa i voditelja odlučit će koje će kulturno-umjetničko društvo , koje je svoj program prikazalo u Sunji, ove subote, 28. travnja, sudjelovati na Smotri dječjeg folklora SMŽ koja će biti održana 5. svibnja u Kutini.

 

P1190732

 

U programu izlučne smotre u Sunji su se, u sklopu 3. Smotre dječjeg folklora „Hopa-cupa“, predstavile dvije dječje skupine FA „Ivan Goran Kovačić“ Sisak, dječja skupina HKUD-a Mošćenica, HKUD-a Donja Posavina Gušće, KUD-a Hrvatsko srce Odra.,Žabno , KUD-a Zvuci Banije Jabukovac, HKUD-a Radost iz Sela i dječja folklorna skupina KUD-a domaćina Sunjanke.

 

P1190735

 

Dječje folklorne skupine prikazale su u svojim nastupima tradicijski folklor Posavine, Banovine i Pokuplja, a FA Ivan Goran Kovačić počastio je sudionike i goste koreografijom „Dječje igre starog Splita i okolice“ i plesovima Bilogore „Svi mi vele da sam iz Kapele“. Veliki broj djece uključenih u rad folklornih društava jamči opstanak tradicije na našim prostorima i daljnje čuvanje i njegovanje baštine kroz zvuk, pokret i ljepotu narodne nošnje.

 

P1190736

 

Smotra se održala pod pokroviteljstvom Općine Sunja, Zajednice KUU SMŽ i uz potporu Adrenalin parka Sunja.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.