Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Održan radni sastanak sa županom Ivom Žinićem

Nastavak dobre suradnje

Nastavak dobre suradnje

U Gradskoj vijećnici Grada Kutine  održan je radni sastanak čelnika Grada Kutine, predvođenih gradonačelnikom Zlatkom Babićem, sa sisačko-moslavačkim županom Ivom Žinićem i njegovim zamjenikom Romanom Rosavcem. Radnom sastanku prisustvovali su članovi upravnih tijela vezanih uz gospodarstvo, društvene djelatnosti i financije.

 

2

 

Više o samoj suradnji između Grada i Županije rekao je gradonačelnik Zlatko Babić,

 

 

Gradonačelnik je prezentirao rad Grada i na vlastitim objektima,

 

 

Pohvalio je i zajedničku suradnju na obnovi Županijskih cesta, koje trenutno i nisu u najboljem stanju, no zajedničkim financiranjem u ukupnom iznosu od 3 milijuna kuna na razini ove godine, nada se, kako će se stanje popraviti, jer radi se o jednom od većih ulaganja u Županijske ceste u odnosu na prethodno razdoblje.

 

3

 

U svom obraćanju gradonačelnik Babić istaknuo je kako je suradnja poticaj i njemu samom kao gradonačelniku, a naravno i njegovu stručnom timu. Također, dodao je kako sugrađani već sad mogu primjetiti bolju kvalitetu života kroz niz mjera koje se provode.

Župan Ivo Žinić, zahvalio je na suradnji i vrlo kvalitetnim projektima koje Grad provodi,

 

 

Jedna od tema sastanka odnosila se i na gospodarstvo,

 

 

Osim Petrokemije, župan je istankuo i druge značajne tvrtke u Kutini, pozdravljajući dolazak tvrtke Ziegler koja će omogućiti nova radna mjesta. Osvrnuo se i na zajednički projekt Kupujmo lokalno, koji je uz razvoj turizma također bitna tema sastanka.

 

5

 

Razgovarali su i o Domu umirovljenika Kutina, koji će se smjetiti u prostorima Doma zdravlja,

 

 

Sisačko-moslavačka županija brine i o zdravstvenoj skrbi, te sufinancira dolazak specijalista u Dom zdravlja, a angažirat će i dodatan tim hitne pomoći.

Također, razgovaralo se i o prijedlogu rješavanja koncesijske naknade vezane uz eksploataciju voda od strane Petrokemije.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.