Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Izvještajna i izborna skupština UOSI SMŽ

Usvojen novi vizualni identitet udruge

Usvojen novi vizualni identitet udruge

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije održala je u subotu, 28. travnja izvještajnu i izbornu skupštinu.

Prije raspuštanja, nakon četverogodišnjeg rada, članovi Skupštine jednoglasno su usvojili izvještaj o radu Udruge, financijski izvještaj i izvještaj Nadzornog odbora, a usvojen je i Upitnik o funkcioniranju sustava financijskog upravljanja i kontrola za 2017. godinu.

Protekla godina za udrugu je bila značajna jer su joj odobrena 2 europska projekta, ukupno ih je provodila 16, a premašen je financijski plan za 2017. godinu te je godina završena s 1.3331,190 kn prihoda te 1.234,020 kn rashoda.  U Udrugu je tijekom 2017. upisano 33-oje novih članova, od toga 31 dijete s TUR te je izražena zabrinutost zbog povećanja broja rođene djece s razvojnim teškoćama i invaliditetom. Za njih je u Udruzi odrađeno 1254 sati terapije senzorne integracije u Sobi čuda u Sisku, 1876 termina radne terapije u 2 kabineta u Sisku i Petrinji, 363 sati odmora od skrbi, 118 sati igraonica…a u sve te aktivnosti i brojne druge bilo je uključeno 75 djece i mladih. Udruga je tijekom 2017. god. imala 21 zaposlenog od čega su 3 osobe bile s invaliditetom.

Predsjednica Nadzornog odbora udruge Sanja Lovrenović, kojem je također istekao mandat te je izabran novi, istaknula je rast udruge kroz četverogodišnje razdoblje, te u posebnom izvješću za 2017. godinu izrazila je zadovoljstvo zbog europskih projekata te onih koji se nastavljaju iz godine u godinu jer su prepoznati.

Stari saziv Skupštine usvojio je jednoglasno i predložene izmjene pojedinih članaka Statuta Udruge koji se odnose na izgled logotipa i pečata, izbora članova Skupštine i Nadzornog odbora.

UOSI SMŽ na Skupštini je predstavila i usvojila novi vizualni identitet Udruge kojeg je izradila kreativna agencija D.point iz Petrinje. Logotip Udruge je izveden iz kratice UOSI SMŽ, uz modifikaciju slova O u ikonu za invalidska kolica. Također, slova U i S u samom znaku, iako su prekinuta, nadograđena su i cjelovita te simboliziraju pomoć i potporu koju Udruga pruža osobama koje imaju neki oblik invaliditeta, kako bi lakše funkcionirali u svakodnevnom životu. Boja logotipa je crno – crvena, na tamnoj podlozi bijelo – crvena.

 

UOSI SMZ_logo full color

 

Po raspuštanju rada Skupštine i članova Nadzornog odbora, nakon izvještajne održana je odmah i nova izborna skupština Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije.

Tijekom veljače i ožujka poštom ili osobno svi članovi udruge dobili su glasačke listiće, a na osnovu vraćenih danas su izabrani novi članovi Skupštine na četverogodišnje razdoblje. Članovi Skupštine u UOSI SMŽ biraju se po gradovima i općinama kao izbornim jedinicama, pa tako  se  na svakih 20  osoba s invaliditetom, članova Udruge, bira po jedan predstavnik.

Na osnovu toga u sastavu Skupštine članove iz svih djelova županije predstavljat će slijedeći kandidati:

PREDSTAVNICI ZA GRAD PETRINJU I PRIPADAJUĆU JOJ OKOLICU6 delegata

  1. JOSIP MAŽIĆ
  2. DAVOR BREBRIĆ
  3. ANTUN BARIĆ
  4. LJUBOMIR ORABOVIĆ
  5. PETAR ŽUPAN
  6. LJILJANA GAVRANOVIĆ

PREDSTAVNICI ZA GRAD SISAK I PRIPADAJUĆU MU OKOLICU – 4 delegata

  1. ALENKA BERENDIKA
  2. TIHOMIR LAVOR
  3. NIVES BAČIĆ
  4. TAMARA TAČKOVIĆ

PREDSTAVNICI ZA GRAD NOVSKU I PRIPADAJUĆU MU OKOLICU – 3 delegata

  1. JELENA VEBLE
  2. DARINKA MARUSKI
  3. LADISLAV FEREK JAMBREK

PREDSTAVNICI ZA GRAD GLINU I PRIPADAJUĆU MU OKOLICU – 1 delegat

  1. RADOJKO BABIĆ

PREDSTAVNICI ZA GRAD HRVATKA KOSTAJNICA, DVOR, DONJI KUKURUZARI, MAJUR, HRVATSKA DUBICA, KUTINA, VELIKA GORICA, POPOVAČA  – 1 delegat

  1. JANJA ŠAPINA

Osim novih članova Skupštine, izabrani su novi članovi Nadzornog odbora. Uz dosadašnju Sanju Lovrenović, rad Udruge slijedeće 4 godine nadzirat će Krunoslava Kosina Milutinović, zaposlena kao project manager u Applied Ceramics, s iskustvom na području lokalnog ekonomskog razvoja i Europskih fondova te Aneta Radoš, viši stručni suradnik u Hrvatskoj gospodarskoj komori – županijskoj komori Sisak.

Dijana Smajo, predsjednica Udruge, na osobni zahtjev dosadašnjeg člana Upravnog odbora Mirka Stambolije predložila je za novog člana Silvia Radoševića, što su jednoglasno podržali članovi Skupštine.

Iako su gradovi Petrinja, Sisak, Glina i Novska te Sisačko-moslavačka županija počasni članovi Skupštine na ovu proljetnu Skupštinu nije se odazvao niti jedan predstavnik, ali vjerujemo kako će nas i tijekom 2018. godine podržavati baš kao i prošle.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.