Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

HDZ Popovače obilježio 28 godina od osnivanja

“Trebalo je imati hrabrosti i odlučnosti u devedesetima”

"Trebalo je imati hrabrosti i odlučnosti u devedesetima"

U Popovači je obilježena 28-a obljetnica osnivanja HDZ-a u ovom gradu. Naime,  17. veljače  1990. godine osnovan je ogranak HDZ–a u Općini Kutina, a tom je ogranku pripadala i tadašnja općina Popovača.

 

P1070198

 

Od osnivanja HDZ-a u ovom gradu do danas učinjeno je puno, a zadovoljstvo radom Gradskog odbora HDZ-a, u ovom mandatu, izrazio je na svečanosti predsjednik Gradskog odbora, zamjenik sisačko-moslavačkog župana doc. dr. Roman Rosavec.

 

 

Rosavec se posebno zahvalio sisačko-moslavačkom županu Ivi Žiniću na angažmanu oko potpisivanja ugovora s izvođačem radova na dovršetku izgradnje OŠ „Zorka Sever“ u Popovači.

 

 

Podsjetio je i na važnost iskorištenja sredstava iz fondova Europske unije

 

 

Prilično emotivnim riječima  nazočne je pozdravio i jedan od utemeljitelja HDZ-a u Popovači Željko Pleše Majnarić

 

 

Trebalo je imati  hrabrosti , trebalo je imati odlučnosti u tom vremenu devedesetih , a posebno je tu velika zasluga dr. Franje Tuđmana, podsjetio je  izaslanik predsjednika HDZ-a, predsjednik ŽO HDZ SMŽ, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić

 

 

Nakon krize u kojoj je bio 2013. godine HDZ-e se konsolidirao

 

 

A to je potrebno kako bismo odradili sve što smo planirali  i to, prije svega u interesu svih građana, rekao je Žinić podsjetivši na niz projekata koje su realizirani ili će biti realizirani u mandatu ove izvršne vlasti.

 

P1070210

 

Svečanosti u Popovači nazočili su gradonačelnici i načelnici gradova i općina, predsjednici gradskih i općinskih vijeća iz redova HDZ-a, članovi stranke, simpatizeri i koalicijski partneri.

 

P1070192

 

U glazbenom dijelu svečanosti nastupili su Inga Potnar (violina) i Matija Dragojlović (gitara).


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.