Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Gradonačelnik Babić u obilasku tvrtke u Poslovnoj zoni I

Podrška poduzetnicima i razvoju kutinskog gospodarstva!

Podrška poduzetnicima i razvoju kutinskog gospodarstva!

Posljednjih dana, gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić sa suradnicima obilazi tvrtke zainteresirane za širenje proizvodnje na Poslovne zone Kutina, ali i tvrtke koje djeluju u tim zonama kako bi bio upoznat sa planovima širenja kapaciteta proizvodnje u budućnosti te kako bi se mogao ostvariti plan formiranja daljnjih zona osobito Poduzetničke zone I i II koje su u većem dijelu i popunjene.

 

kt1

 

Sukladno tome, zajedno sa pročelnikom UO za gospodarstvo Hrvojem Krmelićem, održao je prvi radni sastanak s predsjednicom Uprave tvrtke Cjevomont  Radmilom Pavličić.

„Cjevomont“  je obiteljska tvrtka vlasnika Nikole Vasiljevića sa sjedištem u Kutini. Osnovana je 1993.godine s djelatnošću strojarsko montažerskih radova. Tvrtka ima preko 100-tinjak zaposlenih radnika, surađuje uspješno s investitorima domaćih i velikih stranih tvrtki. Trenutno djeluju na 10 gradilišta u Hrvatskoj, a u svom uspješnom poslovanju ostvarili su međunarodnu suradnju sa talijanskim investitorima, dok se od prošle godine otvorilo i poslovanje u Njemačkoj.

Kako bi se proširili kapaciteti i povećali investicije poslovanja, tvrtka je kupila zemljište u Poduzetničkoj zoni I na kojoj aktivno i djeluje, a zbog okrupnjavanja zemljišta, u planu je i proširenje te otkup gradilišta koji je u vlasništvu Grada Kutine.

 

kt4

 

Radmila Pavličić, predsjednica Uprave, ističe zadovoljstvo odlične suradnje s Gradom koji im je izašao u susret s programom poduzetničkog kredita u kojem Grad subvencionira kamatu od 1%, a tvrtka pritom nastoji vratiti dio društveno odgovornim poslovanjem kroz donacije i podršku u sportskom i kulturnom aspektu.

Nastavak dobre suradnje potvrdio je i gradonačelnik Kutine Zlatko Babić koji je istaknuo da Grad aktivnim tvrtkama mora izaći u susret osvrnuvši se i na potpisivanje ugovora sa Sisačko-moslavačkom županijom u sklopu projekta „Poduzetnički krediti 2018“,

 

 

Također ističe kako će naći zajedničko rješenje da Cjevomont postane vlasnikom preostalog zemljišta koje je u granici sa njihovim dosadašnjim zemljištem kojeg su vlasnici, te omogući proširenje kako bi imali bolji pristup glavnoj cesti i kako bi svoj vozni park mogli smjestiti na jedan prostor što bi im ujedno osiguralo kvalitetniji rad.

 

kt3

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.