Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Lekenik

Župan s članovima stožera civilne zaštite Županije i Općine Lekenik

“Situacija u Letovaniću i porječju rijeke Kupe za sada stabilna”

"Situacija u Letovaniću i porječju rijeke Kupe za sada stabilna"

Na području općine Lekenik, izlila se rijeka Kupa no situacija u Letovaniću i porječju rijeke Kupe za sada je stabilna no prema najavama vodostaj Kupe i dalje raste.

Iz tog razloga u Letovaniću se održao sastanak Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije i Općine Lekenik kojem je nazočio i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

 

 

P1170806

 

„Napravit će se i dodatne predradnje koje bi spriječile veće posljedice nadolazećeg vodnog vala.“– poručio je Žinić izrazivši nadanje kako nadolazeći vodni val neće biti poput onog 2014. godine:

 

 

„Nastojat ćemo u Petrinji tijekom sutrašnjeg dana postaviti vreće s pijeskom uz pomoć Hrvatske vojske kako bi stanovništvo na području porječja rijeke Kupe može biti mirno. Pratimo situaciji i ukoliko bude potrebno angažirat će se i dodatne snage Hrvatske vojske i civilne zaštite.“ – kazao je Žinić.

 

P1170821

 

Privremeni napis u Letovaniću pokazao se opravdanom investicijom no više o nebranjenim područjima Općine Lekenik kazao je načelnik Ivica Perović:

 

 

Načelnik Perović ističe kako su u kontaktu sa Mjesnim odborima i ljudima koji tamo žive, Crveni križ je na terenu i preventivno će obići i stanovnike s područja Žažine kako bi ih opskrbili s dovoljnim količinama pitke vode. Ukoliko bude potrebno osigurat će se i spremnici za pitku vodu, ali i angažirati i snage Hrvatske gorske službe spašavanja, što je i do sada bio običaj, kako bi se obišli ljudi u odsječenim područjima.

 

 

“Sve aktivnosti su usmjerene prema tome kako bi se ovo područje zaštitilo maksimalno koliko je to moguće.” – zaključio je Perović.

 

P1170817 P1170818 P1170819
P1170824 P1170828 P1170830

 


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.