Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

EMISIJE

Sinergija svih službi na terenu

Župan Ivo Žinić gostovao u emisiji “Srijedište”

Župan Ivo Žinić gostovao u emisiji "Srijedište"

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić u emisiji „Srijedište“ u srijedu, 21. ožujka govorio je o aktivnostima obrane od poplava na području Županije, klizištima u Hrvatskoj Kostajnici, kao i sinergiji svih službi  na terenu.

I u ovoj prigodi je zahvalio i čestitao na dobroj organizaciji Stožeru za zaštitu i spašavanje Sisačko-moslavačke županije, Hrvatskim vodama, Vodoprivredi, MORH-u, MUP-u, HGSS-u, HCK, vatrogascima, djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu, Hrvatskog Zavoda za javno zdravstvo, lokalnoj zajednici i svima uključenima u obrani od poplava. Posebno kritično bilo je na području Jasenovca, gdje je održano nekoliko sjednica Stožera. Tijekom proteklih dana obilazila su se područja općine Lekenik,Letovanić, Stari Brod, Žažina, Jasenovac,Mlaka, Uštica, Košutarica, Hrvatska Kostajnica koju je Una preplavila u samom njezinom središtu.

Podsjetio je kako se  za obilaska Hrvatske Kostajnice, predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića , 13. ožujka  aktiviralo i klizište, a u klizanju tla uništeno ili teško oštećeno 13 kuća. Srećom nije bilo stradalih, a Grad Hrvatska Kostajnica, SMŽ, Vlada RH, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i  Državna uprava za stambeno zbrinjavanje rade na osiguranju privremenog, a potom i trajnog smještaja obitelji kojima je uništena imovina.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.