Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

POU Hrvatski dom Petrinja vas poziva na predstavu “I živjele su sretno… ?”

Četvrtak, 8. ožujka u 19 sati

Četvrtak, 8. ožujka u 19 sati

Kako funkcionira suvremeni brak, ima li smisla i što ga sve razara ili drži propitkivat će predstava „I živjele su sretno…?“ u kojoj će se, na Trnoružičinoj djevojačkoj zabavi naći Snjeguljica, Pepeljuga i djevojka s plaže kojom se zabunom oženio Sirenin princ.

Oslanjajući se na izvorne verzije bajki o Snjeguljici, Trnoružici, Pepeljugi i Maloj Sireni te ostalih bajki braće Grimm i Charlesa Perraulta, predstava kreira bajkoviti svijet u suvremenom okruženju u kojem ništa nije onako kako se čini na prvi pogled…

 

scenagorica-1007

 

Dekonstrukcijom bajki propitkuje se koncept sretnog završetka i institucije braka u 21. stoljeću u kojem razvod više nije iznimka nego gotovo postaje pravilo. Propitkuju se i stereotipi, klišeji te opozicije u muškim i ženskim društvenim ulogama. Kroz predstavu bi se pokazao i nevjerojatan civilizacijsko-tehnološki pomak u zadnjih 100 godina, kojeg otvara sama postavka da se Trnoružica probudila nakon 100 prospavanih godina. Kako izgleda njezin život u suvremenom svijetu i kako mu se brzo prilagodila te kada iz nje proviruje svijet u kojem je odrasla pokazat će predstava.

„I živjele su sretno…?“ nastavak je rada na nagrađivanoj predstavi „I živjeli su sretno…?“ Gradskog kazališta – Scena “Gorica” koja je dala platformu mladima za prvi korak na kazališne daske i čiji su se glumci upravo nakon tog projekta profilirali u danas uspješne glumce.

Tekst Nine Horvat osvojio je nagradu Teatra.hr za najbolji tekst, a predstava je uspješno gostovala u Hrvatskoj i izvan nje. Ta je predstava pokazala mušku perspektivu „prinčevskog“ života, dok bi „I živjele su sretno…?“ komunicirala sa svojom prethodnicom pokazujući ženski pogled na brak, ljubav, svakodnevni život, kućanske poslove, zabave, kontrolu muževa, djecu i ostale pikantne teme, uz novu energiju i snagu četiriju mladih glumica.

Ova predstava dala bi mogućnost četirima mladim glumicama da na sceni istražuju likove planetarno poznatih princeza iz bajki. Dramska literatura prepuna je likova za muške glumce, međutim tekstova u kojima susrećemo čak četiri ženska lika u naslovnim ulogama poprilično su rijetka.

Glume:  Trnoružica: Jelena Hadži – Manev  Pepeljuga: Mia Krajcar  Snjeguljica: Doris Pinčić Rogoznica / Katarina Baban  Bezimena: Selma Mehić  Režija: Frana Marija Vranković  Tekst: Nina Horvat

 

Četvrtak, 8. ožujka 2018. u 19 sati

POU Hrvatski dom Petrinja

Velika dvorana Hrvatskog doma

Cijena ulaznice: 30 kuna

Rezervacija, pretprodaja i prodaja ulaznica u tajništvu Hrvatskog doma i na telefon 815-205

 

i-zivjele-su-sretno-b2-za-tisak


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.