Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Potpisani Sporazumi o financiranju javnih potreba u zdravstvu

Najavljen početak radova na izgradnji Središnjeg paviljona OB Sisak

Najavljen početak radova na izgradnji Središnjeg paviljona OB Sisak

Potpisani su Sporazumi o financiranju javnih potreba u zdravstvu za 2018. godinu Sisačko-moslavačke županije . U županiji je osam zdravstvenih ustanova, a iz proračuna je za ovu godinu osigurano  ukupno 8milijuna i 76 tisuća kuna,rekao   je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić

 

 

Općoj bolnici „dr. Ivo Pedišić“ dodjeljena su sredstva u iznosu od 665 tisuća kuna za programe intervencijskog zbrinjavanja akutnog infarkta miokarda, logopedski tretman djece, rad liječnika na lokaciji Petrinja, dežurstva na odjelima urologije i otorinolaringologije, putne troškove liječnika specijalista za odlazak u domove zdravlja i provođenje pretporođajnih vježbi.

 

sdr

Neuropsihijatrijskoj bolnici „dr. Ivan Barbot“ Popovača dodjeljena su sredstav u iznosu od 240 tisuća kuna, a jedan od programa koji će biti finaciran iz tih sredstava je psiho i socioterapija branitelja i njihovih obitelji oboljelih od PTSP-a . Zavodu za javno zdravstvo SMŽ za programe mjera zaštite pučanstva od zaraznih, masovnih i nezaraznih bolesti , programe ranog otkrivanja raka dojke , pripravnost liječnika epidemiologa i monitoring radioaktivnih tvari u vodi osigurana su sredstva u iznosu od 910.500 kuna.

 

dig

Sredstva uza provedbu programa logopedskog tretmana djece osigurana su i Lječilištu Topusko u iznosu od 70 tosuća kuna, Domu zdravlja Sisak za njihove programe osigurana su sredstva od 945.619 kuna, Domu zdravlja Kutina 562.444 kuna, petrinjskom Domu Zdravlja 501.188 kuna i svakako najveći iznos osiguran je za Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije  za djelatnost dežurstva na punktovima Dvor i Topusko, intervencijsko zbrinjavanje akutnog infarkta miokarda i dodatna sredstva za drugu medicinsku sestru u ispostavi Kutina.

U ime ravnatelja na dodjeljenim sredstvima se zahvalio ravnatelj sisačke bolnice dr. Tomislav Dujmenović

 

 

Dr. Dujmenović pozvao je sve i na svečanost početka radova na izgradnji Središnjeg paviljona, 04. travnja ,te najavio kako će postavljanju kamena temeljca nazočiti i ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.