TK_4

Članovi Predsjedništva Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Siska na čelu sa predsjednikom Vijeća Adisom Keranovićem posjetili su dana 13. ožujka 2018. godine Veleposlanstvo Republike Turske u RH i Turski kulturni centar „Yunus Emre“.

Domaćini sastanka bili su izvanredni i opunomoćeni Veleposlanik Nj.E. g. Mustafa Babur Hizlan i direktor Turskog kulturnog centra „Yunus Emre“ g. Nurullah Yavas.

 

TK_2

 

Na inicijativu Vijeća nastavljena je dosadašnja dobra praksa posjeta nizu veleposlanstava u RH, gdje se ističe suradnja i sa Veleposlanstvom Republike Turske u RH.
U ime Vijeća sastanku su prisustvovali Adis Keranović, Ćeho Keranović, Alija Avdić i Enis Dugonjić.

U samom uvodnom dijelu govorio je uvaženi Veleposlanik koji je zahvalio članovima Vijeća na dolasku, a posebno na inicijativi i želi za suradnjom. Izdvojio je zajedničke programe i točke interesa Veleposlanstva, Kulturnog centra, Vijeća kao i drugih asocijacija koje djeluju u području kulture, tradicije i njegovanja bošnjaštva.

 

TK_3

 

U ime Vijeća govorio je Adis Keranović koji je predložio oblike suradnje koji se inicijalno temelje na programima kulture i tradicije, a koji bi dugoročno mogli rezultirati suradnjom na razini gospodarstva i investicija. U tom segmentu pronađena su zajednička rješenja i ideje u kojima je uvaženi Veleposlanik izdvojio pojedine te su planirani daljnji susreti i razgovori.

Osim suradnje sa Vijećem dogovoreni su i oblici suradnje Bošnjačke nacionalne zajednice Grada Siska i SMŽ sa Turskim kulturnim centrom na programima poput tradicionalnog sisačkog bajramskog koncerta, festivala bošnjačke kulture i kuhinje te amaterskog festivala pjesme sevdalinke.

Tijekom daljnjeg iznimno zanimljivog i konstruktivnog sastanka razgovaralo se o položaju i statusu bošnjačke nacionalne manjine na području SMŽ i Grada Siska, ali isto tako i na razini RH.

 

TK_1

 

Po završetku protokolarnog dijela članovi Vijeća sa domaćinima su posjetili prostorije Turskog kulturnog centra i izložbu fotografija „Jesen u Kapadokiji“ koja se održava od 27.02. – 23.03.2018. godine u prostorijama Centra.

 

TK_5

 

Tamo ih je dočekala autorica izložbe Andrea Berković s kojom su razmijenjena iskustva i oblici suradnje.

 

TK_6

 

Na samom kraju doneseni su zajednički zaključci koji su usuglašeni te se očekuje nastavak kvalitetne suradnje Vijeća i Veleposlanstva na području kulture i tradicije, a paralelno i na razini gospodarstva i investicija.

 

pozivnica_tribina_Položaj Bošnjaka u RH

Podsjećamo i na tribinu koja će u srijedu, 14. ožujka biti održana u Središnjoj knjižnici Bošnjaka u Sisku.


 

Posjet Veleposlanstvu Republike Turske i Turskom kulturnom centru
1.00(1 glas)
Komentara(0)