Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Pevec planira osnovati logistički centar u Kutini

Priopćenje iz Ureda gradonačelnika

Priopćenje iz Ureda gradonačelnika

U Gradu Kutini održan je sastanak s Upravom trgovačkog lanca Pevec na kojem su, uz gradonačelnika Zlatka Babića, pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Hrvoja Krmelića, te pomoćnice pročelnika Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Nikoline Borić, bili nazočni predsjednik Uprave tvrtke Pevec, Jurica Lovrinčević sa suradnicima.

 

0603 pevec U1

 

Tvrtka Pevec je u Kutini kupila trgovački centar zemljišne površine od 69,000 kvadrata uz već postojećih 50,000 kvadrata, te u svom vlasništvu posjeduje 12-13 hektara zemlje na kojoj uvelike postoji mogućnost određenih zahvata u prostoru koji se odnose na otvaranje logističkog centra u Kutini.

To je investicija koja bi otvorila nova zapošljavanja od 50-tak djelatnika što je ujedno i razlog sastanka kutinskog gradonačelnika  Zlatka Babića sa čelnim ljudima Peveca.

Budući da tvrtka Pevec posjeduje trenutno neiskorišteni poslovni prostor na katu samog trgovačkog centra koji zauzima površinu prostora od 22,000 kvadratnog metra, predsjednik Uprave tvrtke Pevec, Jurica Lovrinčević istaknuo je kako postoji namjera da se i taj prostor u potpunosti dovede u funkciju.

Zlatko Babić sa suradnicima, prezentirao je povlastice i uvjete koje Grad Kutina pruža gospodarskim subjektima koji se odluče za investiranje u Grad, što uključuje smanjeni komunalni doprinos kroz odgodu od pet godina plaćanja komunalne naknade i niz drugih benefita koje Grad Kutina pruža budućim investitorima na industrijskim logističkim i poduzetničkim zonama u Gradu.

„Ozbiljno razmišljamo započeti s gradnjom logističkog centra u kojem bi zaposlili 50-tak djelatnika. S tim ciljem, došli smo na poziv gradonačelnika. Tijekom razgovora, gradonačelnik i njegovi suradnici, prezentirali su nam dosta dobre pogodnosti za ovu djelatnost, tako da ćemo predložiti našem Nadzornom odboru da svakako razmisli, te čim prije dopusti ovu investiciju za koju mi, kao Uprava, mislimo da bi bila dobar potez u budućnosti.“ istaknuo je po završetku sastanka, predsjednik Uprave tvrtke Pevec, Jurica Lovrinčević.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.