Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Oporbeni vijećnici Županijske skupštine: “Vladajući negiraju oporbu, a demokracija ne postoji“

Pozvali nadležne institucije da provjere njihove navode i ispitaju političku korupciju

Pozvali nadležne institucije da provjere njihove navode i ispitaju političku korupciju

Oporbeni vijećnici u Županijskoj skupštini na tiskovnoj konferenciji danas održanoj u Sisku željeli su, kako navode, upozoriti na korupciju u krugovima vladajućih koja je postala normalan način ponašanja. Za oporbu je posebno neprihvatljivo što vladajući “negiraju oporbu i što demokracija ne postoji“.

 

Milan Brigljević (MOST) podsjetio je na, kako kaže, nedemokratski postupak predsjednice Županijske skupštine Ivanke Roksandić koja nije uvrstila na dnevni red prošle sjednice skupštine prijedlog Vladimira Čavraka za ukidanje cestarine.

 

Brigljević se referirao i na odgovor iz Županije na njihov zahtjev da tiskovnu konferenciju održe u Velikom kabinetu SMŽ:

 

 

Dodaje i kako u dopisu stoji da su u tijeku aktivnosti usmjerene na osiguranje vlastitog prostora koji će se, između ostaloga, koristiti i za održavanje sjednica Županijske skupštine i njenih radnih tijela,  te za rad vijećnika i Klubova vijećnika.

 

Brigljević i o, kako navodi, koruptivnim aktivnostima:

 

 

Brigljević podsjeća kako je povećan iznos izdvajanja za Zajednicu sportskih udruga i saveza, a sve kao bi se osigurala sredstva za najam prostora za županijski  nogometni savez:

 

 

Oporba je i sa ove tiskovne konferencije pozvala nadležne institucije da provjere njihove navode i ispitaju političku korupciju.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.