Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

“Od velikog do malog Vukovara”

1. Ultramaraton od Vukovara do Sunje

1. Ultramaraton od Vukovara do Sunje

Svjetlost herojskog grada Vukovara u nedjelju, 25. ožujka , na svoj su cilj, u Sunju, donijeli branitelji , članovi Udruge maratonaca  koji su na putu koji je trajao 37 sati od Vukovara do Sunje istrčali ukupno 330 kilometara.

 

S13

Pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović , u organizaciji Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“, Udruge maratonaca Sisačko-moslavačke županije „Heroji ne umiru“, Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko-podravske županije, Rekreativaca grada Našica i Sportsko-rekreacijskog kluba Baraber Belišće održan je 1.Memorijalni ultramaraton“ Od velikogo do malog Vukovara“,  Vukovar-Sunja.

 

S

Marartonce su u Sunji kod spomenika poginulim braniteljima dočekali predstavnici braniteljskih udruga i brojna izaslanstva.

S4

Kod spomen obilježja položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

 

S12

 

O ideji za organizacijom ovoga maratona, u ime organizatora, govorio je Tomislav Gal

 

 

KOZARIĆ

U ime domaćina ultramaratoncima je zahvalu uputio zamjenik načelnika općine Sunja Ivica Kozarić

 

 

S11

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić posebno je pozdravio sve branitelje Sunje i Vukovara

 

 

Župan Žinić , pozdravljajući pripadnike Hrvatske vojske, podsjetio je na njihovu pomoć proteklih dana u obrani od poplava na našem području, a posebno poštovanje izrazio je obiteljima poginulih hrvatskih branitelja i civila .

 

S10

Izaslanik ministra hrvatskih branitelja Zvonko Rajković  zahvalio je ultramaratoncima koji su svojim trudom pridonijeli pronošenju istine o Domovinskom ratu

 

 

Dočeku maratonaca prethodila je sveta misa u župnoj crkvi sv. Marije Magdalene.

 

S14

U domu Sven Lasta nastavljeno je druženje,a tom prilikom su ,za potporu organizaciji ultramaratona, uručene zahvalnice .

 

S8

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.