Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Klizi brdo – urušavaju se kuće

Ulica Stari Put u Hrvatskoj Kostajnici

Ulica Stari Put u Hrvatskoj Kostajnici

Naša ekipa koja se nalazi trenutno na terenu zabilježila je fotografijom kako izgleda kada se uslijed klizanja tla urušavaju kuće .

 

29196883_1845467768817939_4660348092380348416_o

Od PU sisačko-moslavačke primili smo i službenu informaciju kako je oko 14 sati u Ulici Stari put u Hrvatskoj Kostajnici uslijed odrona teško oštećeno desetak kuća, ali se srećom u tom trenutku u kućama nitko nije nalazio.

Temeljem zahtjeva Državne uprave za zaštitu i spašavanje, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević donio je danas odluku o upućivanju do 100 vojnika za pomoć na području ugroženom poplavama na području Sisačko-moslavačke županije, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Tako je na područje Letovanića upućeno 50 pripadnika Oružanih snaga RH, Petrinje 30, a u Hrvatsku Kostajnicu 20 pripadnika Oružanih snaga RH, gdje će biti angažirani na obrani od poplave.

Premijer Andrej Plenković  u utorak, 13. ožujka   posjetio je  Hrvatsku Kostajnicu. Sudjelovao je na  sastanku Kriznog stožera, a potom obišao  poplavljena područja. Uz premijera su i  potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministra obrane Damir Krstičević, ministar  zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

U pratnji domaćina gradonačelnika Hrvatske Kostajnice Dalibora Bišćana  i sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića sa suradnicima , te načelnika i drugih općina ugroženih poplavama , načelnice općine Jasenovac Marije Mačković i načelnika općine Lekenik Ivice Perovića  vladino izaslanstvo na čelu s premijerom obišlo je teren .

Nakon obilaska Hrvatske Kostajnice obići će i područje općine Lekenik.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.