Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Dvadeset žena zaposleno kroz projekt „Nove vještine za jednake mogućnosti“ UOSI SMŽ

Sljedeće 2 godine brinut će o 120 krajnjih korisnika

Sljedeće 2 godine brinut će o 120 krajnjih korisnika

Jučer su u Maloj kući u Petrinji potpisani ugovori o radu s 20 žena iz cijele Sisačko-moslavačke županije, koje će u programu Zaželi projekta „Nove vještine za jednake mogućnosti“, kojeg provodi Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije (UOSI SMŽ) pružati pomoć i podršku za 120 korisnika, starijih i nemoćnih te osoba s invaliditetom.
 

Riječ je o projektu koji je Udruga osoba s invaliditetom SMŽ aplicirala na natječaj „Zaželi – program zapošljavanja žena“ financiran od strane Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.”uz nadležnost Ministarstva rada i mirovinskog sustava i za čiju je provedbu Udruzi odobreno 3.248.260 kuna.

 

Mala kuća 3
 
Voditeljica projekta „Nove vještine za jednake mogućnosti“, Manda Šalić izrazila je zadovoljstvo potpisanim ugovorima istaknuvši koja je svrha projekta:

 


 
Na našem području potrebe za ovakvom vrstom pomoći su velike. – rekla je Šalić.

 


 
Jedna od žena koja je potpisala ugovor i koja će naredne dvije godine biti zaposlena u sklopu projekta „Nove vještine za jednake mogućnosti“ je i Dušanka Relić iz Gline:

 


 
Jedan od partnera UOSI SMŽ na ovom projektu je i Grad Petrinja. Ženama koje su danas potpisale ugovore, puno uspjeha u radu u svoje i ime gradonačelnika poželjela je njegova zamjenica Viktorija Kaleb.
 
Ovaj projekt pokazuje kako i naše udruge znalački i sposobno povlače bespovratna sredstva iz fondova Europske unije i obogaćuju zajednicu. – kazala je Kaleb.

 


 
Nakon jučerašnjeg potpisivanja ugovora, 20 žena, od danas 1. ožujka, kreće s aktivnostima pružanja usluga u sklopu programa „Zaželi“, kroz projekt „Nove vještine za jednake mogućnosti“.
 
Tako će žene iz Petrinje, Siska, Novske, Jasenovca, Gline i Križa Hrastovačkog sljedeće dvije godine pružati usluge pomoći za 120 korisnika koji dolaze iz gradova i okolnih mjesta te dodatno još iz Donjih Mokrica, Budičine, Bačuge i Kraljevčana.
 
Osigurana su sredstva i za kupnju osnovnih životnih potrepština krajnjim korisnicima u vrijednosti od 200 kn mjesečno. Jedna od aktivnosti u projektu je i dodatna izobrazba zaposlenih žena za stjecanje zvanja njegovateljica starih i nemoćnih osoba i računalna operaterka.
 
Partneri UOSI SMŽ na ovom projektu koji traje 30 mjeseci, su Hrvatski zavod za zapošljavanje -Područni ured Sisak, Centar za socijalnu skrb Petrinja i Grad Petrinja.

 

Mala kuća 6 - ženice- sve


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.