Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Dan žena na Quirinusu!

Famozni 8. Mart, tako su ga nekad zvali! I danas je tu i obilježava se, ma zar je to bitno?  Danas svakoj ženi trebamo čestitati Dan žena – iz jednostavnog razloga: zato što je žena! Sigurno se mnoge žene smješkaju na ovu pomisao jer zvuči ohrabrujuće i baš zbog te hrabrosti i zbog nemoći, zbog prepreka i zabrana, zbog ustrajnosti i snage, nježnosti i zaborava, sjećanja i pažnji, dodira i suza, osmjeha i rana, pameti i mudrosti, tuge i radosti, trebamo svakoj ženi čestitati Dan žena.

Svakoj ženi trebamo čestitati zato što voli, što može i zna, što se bori i protivi, što jest i što uspije – biti Žena.

Današnji dan je sasvim običan i neobičan, baš kao i žene. Plavuše ili crnke, brinete ili crvenokose, mršave ili debele, visoke ili niske, obrazovane ili neobrazovane, sposobne ili malo manje sposobne, zahtjevne i prohtjevne, zabavne i dosadne, s pokvarenom maštom ili bez nje, jednom riječju – žene!

Možda je to i normalno za ovaj običan ženski praznik, baš kao što smo obične sve mi žene, htjele mi to priznati ili ne.

Prisjetimo se samo povijesnih trenutaka, zbog žena su se vodili ratovi, izmišljali su im se izumi u čast, bilo je tu svega, od parfema, rublja do automobila. Čak je i planetarno popularan Nikola Tesla poručio da su žene i izumi „cjelodnevni posao“ i da je nemoguće imati i jedno i drugo.

Žene su bića zbog kojih je svijet istovremeno jednako tužan i jednako veseo. Žene su bića koje su sva ostala bića donijele na svijet. Gotovo svakodnevno žene zaboravljaju koliko su drugačije, jedinstvene i posebne, jednostavne i obične žene.

 

ž

 

Žene su žene, a danas je Dan žena. Drage moje, čestitke svima nama, danas, ali i sutra, i prekosutra, i baš svaki dan!

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.