Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Budućnost Odmarališta na Malom Lošinju

Kod donošenja odluke u obzir se moraju uzeti sve činjenice!

Kod donošenja odluke u obzir se moraju uzeti sve činjenice!

Grad Popovača i Općina Velika Ludina već su  donijele odluku o prodaji svojih udjela Odmarališta na Malom Lošinju. Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić, na tiskovnoj je konferenciji napomenuo kako nije za prodaju, ali kod donošenja odluke o budućnosti tog odmarališta u obzir se trebaju uzeti sve činjenice, a odluku o prodaji odmarališta može donijeti samo Gradsko vijeće Grada Kutine.

 

mali

 

Gradonačelnik napominje kako je sadašnji gradski vijećnik Damir Petravić u prošlom sazivu Gradskog vijeća, kada je obnašao funkciju zamjenika gradonačelnika, uložio velik trud da se pokrenu imovinsko-pravni odnosi kako bi se utvrdilo vlasništvo.

Samu situaciju oko imovinsko-pravnih odnosa pojašnjava gradonačelnik,

 

 

Nerealno je za očekivati da Grad Kutina dobije sve sudske sporove te da mu se tim putem vrati vlasništvo nad odmaralištem. Uvjeti za ponovnim otvaranjem odmarališta i kampa su vrlo teški te iziskuju velika ulaganja.

Tihana Radošević, savjetnica za imovinsko-pravne poslove i upravljanje imovinom rekla je da su Grad Kutina, Grad Popovača i Općina Velika Ludina upisani kao vlasnici 2/3 nekretnine na Malom Lošinju, te je dodala

 

 

Trenutni sudski troškovi su u visini od oko 125 000 kuna, a Grad Mali Lošinj u vlasništvo se upisao 2011. godine kada je gradonačelnik bio  današnji ministar turizma Gari Kapeli.

Hrvoje Krmelić, pročelnik za gospodarstvo pojasnio je kako su 2011. godine zapravo nastali pravi problemi,

 

 

Početna tržišna vrijednost iznosi  7 770.000,00 kuna, a za kupnju odmarališta zainteresirana su tri investitora, među kojima je i tvrtka Jadranka hotel. Grad Kutina tako bi prodajom odmarališta dobio oko 1,5 milijuna kuna.

 

m

 

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić istaknuo je kako je neizvjestan ishod sudskih sporova, a isto tako neizvjesna je i duljina trajanja tih sporova.
Ukoliko Gradsko vijeće Grada Kutine donese odluku o prodaji Odmarališta gradonačelnik je rekao kako će se novac utrošiti na obnovu bazena, izgradnju atletske staze, izgradnju vrtića na Brunkovcu, izgradnju Doma za starije i nemoćne u sklopu Doma zdravlja, te izgradnju zatvorenog bazena.

 

m2

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.