Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Bez požara u proteklom razdoblju

Održana Skupština DVD-a Krapje

Održana Skupština DVD-a Krapje

Vatrogasne skupštine DVD-a Krapje, društva osnovanog davne 1925. godine, u selu imaju posebna značaj, okupe se mještani, članovi društva, a od imenovanja Mateje Koberac za predsjednicu društva, Mjesni dom postao je premali kako bi u njega stali mnogi koji se odazovu skupštini. Priznanje je to njenom i radu svih članova DVD-a Krapje.

KRAPJE_1

 

Od dolaska na čelno mjesto društva, nastavljajući obiteljsku tradiciju vatrogastva, Mateja je uložila puno napora kako bi pokrenula rad i okupila članstvo, posebno mlade.

Sve to predočila je u svom Izviješću na redovnoj godišnjoj skupštini u prepunom domu, a priznanje za rad dali su joj i gosti, predstavnici tridesetak vatrogasnih društava koji su došli iz raznih krajeva Hrvatske.

– DVD Krapje ima 86 članova, od toga je 35 djece i mladih. Posebnu pozornost pridajemo natjecanjima, kao i osposobljavanju novih članova. Krapje je  selo drvenih kuća i zbog toga nam je važno provoditi stalnu preventivu. Koliko smo u tome uspješni govori  činjenica da u proteklom razdoblju nismo imali niti jednu intervenciju gašenja, naglasila je Mateja Koberac, predsjednica.

U nastojanjima da i nadalje tako bude, Mateja ima veliku potporu svih u društvu i mještana, posebno od oca Ante koji je zapovjednik društva, Mihaele Vuković tajnice, Općinske vatrogasne zajednice i predsjednika Danijela Kušana, DVD-a Jasenovac, Općine Jasenovca i načelnice Marije Mačković kao i Javne ustanove Parka prirode Lonjsko polje, kako bi Krapje i njegova drvena arhitektura ostala sigurna od vatre.

KRAPJE_5

 

Čestitke za uspješan rad DVD Krapje uputio je i Nenad Radojčić, direktor tvrtke „Vatropromet“ kao i Mijo Brlečić, predsjednik županijske Vatrogasne zajednice.

 

KRAPJE_6

 

Tom prilikom Brlečić se osvrnuo i na mogućnosti od poplava na području SMŽ i spremnost vatrogasaca da sudjeluju u obrani na terenu.

 

Pripremljenesu vreće, a spremni su i vatrogasci, jer vatrogasci su navikli prvi reagirati, pa su tako i ovih dana u pojačanoj pripravnosti  kako bi mogli, ukoliko bude potrebno, odmah intervenirati, zaključuje Brlečić.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.