Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

1. memorijalni ultramaraton „Od Velikog do Malog Vukovara“

1. memorijalni ultramaraton pod nazivom „Od Velikog do Malog Vukovara“ započet će večeras s početkom u 21:00 sat ispred Križa na ušću Vuke u Dunav. Maratonci će tako simbolično spojiti Vukovar i Sunju, dva herojska mjesta koja su do temelja uništena u Domovinskom ratu.

Organizatori ultramaratona koji se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović su: Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine”, Udruga maratonaca Sisačko-moslavačke županije “Heroji ne umiru”, Udruga branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko-podravske županije, Sportsko rekreacijski klub ”Baraber” iz Belišća, te Rekreativci grada Našica.

Na ovom ultramaratonu sudjelovati će 50 trkača, i to iz:Vukovara, Osijeka, Josipovca, Antunovca, Belišća, Našica, Orahovice, Slatine, Virovitice, Kutine, Volodera, Gornje Gračenice, Siska i Sunje.

Tijekom trajanja ultramaratona maratoncima će se priključiti na određenim dionicama i pojedinci, rekreativci, te članovi raznih trkaćih i biciklističkih udruga.

 

Viši stručni suradnik za društvenu djelatnost pri Općini Sunja Željko Lončarić, poziv građanima uputio je u ime općinskog načelnika i svoje osobno,

 

 

Simbolično svijetlo sudionici ovog događaja u obliku velike svijeće upaljene na startu u Vukovaru donjeti će u Sunju i tako donijeti odgovor na pismo “Piše Sunja Vukovaru”, legendarnog hrvatskog glumca i branitelja Sunje Svena Laste upućenog 1991. godine Vukovaru i vukovarskim braniteljima.

 

Organizatori se nadaju da će ovaj memorijalni ultramaraton postati tradicionalan, te spojiti Vukovar i Sunju kao i ostala mjesta i braniteljske udruge kojima svima je isti cilj: “Ne smijemo zaboravi niti jednog poginulog hrvatskog branitelja koji je svoj život dao za Hrvatsku, kao niti jedan dan iz slavne povijesti Domovinskog rata i stvaranja naše neovisne i suverene Republike Hrvatske”!

 

received_2082673945096099

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.