Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

1. memorijalni ultramaraton Glina-Kutina

85 kilometara za heroje Domovinskog rata

85 kilometara za heroje Domovinskog rata

1. memorijalni ultramaraton Glina- Kutina u organizaciji Udruge maratonaca Sisačko-moslavačke županije „Heroji ne umiru“ održan je 9.ožujka.

Maratonci su na put dug 85 kilometara krenuli od  spomenika „Suza“ u Glini, a  ispratili su ih gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak, u svojstvu osobnog izaslanika predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Druga postaja ovog ultramaratona bila je Petrinja, u kojoj ih je kod spomenika pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima pozdravio gradonačelnik Grada Petrinje, Darinko Dumbović.

Nakon Petrinje maratonci su put nastavili  preko Siska gdje su kod spomenika poginulim braniteljima na Kontrobi, zapalili svijeće i odali počast svim poginulim braniteljima, do Popovače, gdje ih je dočekao gradonačelnik Josip Mišković koji je tom prigodom rekao

 

 

Na cilj, odnosno na kutinsko Gradsko groblje stigli su oko 18 sati. Tom prilikom, zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak, u svojstvu osobnog izaslanika predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović zahvalio se maratoncima što i na ovaj način promiču vrijednosti Domovinskog rata i čuvaju uspomenu na hrvatske branitelje.

Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić,  izrazio je zahvale sudionicima maratona. „Uspomena i sjećanje na Domovinski rat i hrvatske branitelje vrijedna je svake žrtve i zato smo ponosni i zahvalni šte ste svojim vašim maratonom povezali mjesta naše Županije, jer zajedništvo koje smo pokazali u Domovinskom ratu, potrebno nam je i u miru.“, poručio je gradonačelnik Babić.

Prisjećajući se Domovinskog rata i heroja koji su svoje živote položili na Oltar Domovine, ovim maratonom Udruga „Heroji ne umiru“ odaje počast, ali i čuva sjećanje od zaborava sa jednom željom svih nas, a to je, ne ponovilo se.

 

 

popov1

kt2

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.