Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Radni posjet predstavnika Grada Novske Gradu Petrinji

“Cilj nam je da naši mali gradovi budu sadržajno kvalitetniji i da mladi u njima ostaju”

"Cilj nam je da naši mali gradovi budu sadržajno kvalitetniji i da mladi u njima ostaju"

U sklopu radnog posjeta predstavnika Grada Novske Gradu Petrinji održan je sastanak na kojem je bilo govora o Intervencijskom planu te su razmijenjena iskustva po pitanju povlačenja sredstava iz fondova Europske unije.

 

„Grad Petrinja, grad je koji već ima nekoliko godina iskustva na projektima za koje se grad Novska tek priprema. Jedan od najvažnijih je priprema grada Novske na uključivanje u program u integrirane gospodarske, fizičke i socijalne regeneracije malih gradova.“ – kazao je gradonačelnik grada Novske Marin Piletić te dodao:

 

 

20180215_114403(1)

 

„To će označiti novo razdoblje za grad Novsku, pokretanje investicijskog ciklusa koji za cilj ima podizanje gospodarske aktivnosti u gradu. Važno je naglasiti kako u ovom programu integrirane regeneracije grad Novska donekle ovisi o uspješnoj realizaciji Intervencijskog plana grada Petrinje koja je preduvjet za proširenjem programa.“ – istaknuo je Piletić.

 

 

“Bilo je govora i o jednoj od najvećih investicija grada Novske nakon Domovinskog rata – projektu Aglomeracije Novska u vrijednosti 99 milijuna kuna. Iskustva su razmjenjena i po pitanju energetske obnove jer od 37 stambenih zgrada s područja Novske niti jedna nije obnovljena pa će se krenuti i s tim projektom.” – zaključio je Piletić.

 

20180215_115030

 

Dobra politika je prije svega dobra gospodarska politika koja donosi dobrobit za građane.

 

Radimo već tri godine na odličnim projektima i doista imamo iskustva, rekao je nakon radnog sastanka gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović, posebno se osvrnuvši na Intervenscijski plan:

 

 

Razgovaralo se o još projekata koje je realizirao Grad Petrinja, a cilj nam je, svakako, da naši mali gradovi budu sadržajno kvalitetniji gradovi i da mladi  u njima ostaju živjeti. Borba je to protiv metropolizacije, jer zašto ne ostati u Novskoj ili Petrinji, naglasio je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

 

20180215_115726 20180215_115807

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.