Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

“Povećalo” Novog svijeta

Srednjoškolci učili o medijima, novinarstvu, oglašavanju, odnosima s javnošću…

Srednjoškolci učili o medijima, novinarstvu, oglašavanju, odnosima s javnošću...

Projekt koji je među prvima u Hrvatskoj donio mladima mogućnost da uče i promišljaju o medijima i njihovom utjecaju na naše živote je Povećalo koje provodi Novi svijet, udruga za djecu i mlade iz Siska uz podršku partnera Ekonomske škole Sisak i Sisačko-moslavačke županije te uz financijsku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 

07

 

Nakon mjeseci pripreme, upravo je završena i dvomjesečna prva faza projekta – provedba 1. modula projekta Povećalo koja se odvijala u okviru satova razrednika za devet razrednih odjeljenja Ekonomske škole Sisak. Svi učenici prvih, drugih i trećih razreda imali su edukaciju o osnovama medijske pismenosti koja jebila provedena u trajanju od četiri sata po razredu. Ukupno je bilo 36 sati edukacije koju je provela Lidija Tomljenović Kovačić, dipl. novinarka i voditeljica ovog projekta.

Srednjoškolci su imali priliku naučiti osnove komunikacija, medija, novinarstva, oglašavanja, odnosa s javnošću, društvenih mreža…, ali i praktično vježbati tehnike kako prepoznati medijske manipulacije. Zainteresiranost za temu i aktivno sudjelovanje mladih na radionicama najbolji su pokazatelj aktualnosti ove teme.

 

08

 

U okviru prvog dijela projekta promovirana je i brošura Mali filmski vodič kroz medijsku pismenost, autorice Mime Juračak, prof. filozofije koja će tijekom mjeseca ožujka i travnja voditi 2. modul edukacije o medijskoj pismenosti u prostoru Novog svijeta za one učenike koji su poželjeli naučiti više, ali se i sami okušati u stvaranju nekog medijskog sadržaja.

U ovom dijelu projekta Povećalo svoja će znanja i medijska iskustva mladima prenijeti i novinari Novog sisačkog tjednika, Večernjeg lista, Radio Siska i Radio Qiuirinusa.

 

06

 

Značajno je napomenuti da je u okviru projekta Povećalo donacijom Novog svijeta i Sisačko-moslavačke županije opremljen i jedan razred sa 25 tablet računala koji će se, osim na ovom projektu, koristiti i u redovnoj nastavi Ekonomske škole.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.