Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava

Indirektnu pomoć pruža Grad Kutina

Indirektnu pomoć pruža Grad Kutina

Lokalna akcijska grupa “Moslavina” objavila je 1. LAG Natječaj iz lokalne razvojne strategije LAG-a za Tip opreracije  1.1.4. „POTPORA RAZVOJU MALIH POLJOPRIVREDNIH GOSPODARSTAVA“, a koji je sukladan Tipu operacije 6.3.1. iz Programa ruralnog razvoja.

 

bab

 

Grad Kutina će pružiti indirektnu pomoć gospodarstvenicima, jer napredak OPG-ova ujedino je gospodarski napredak Grada Kutine, više o načinu na koji će se provoditi ovaj projekt rekao je gradonačelnik Zlatko Babić:

 

 

Grad Kutina financirati će plaće djelatnicima razvojne agencije MRAV, koji će pomoći obiteljskim gospodarstvenicima pri pisanju projektne dokumentacije za ovaj natječaj, dodao je Babić.

Voditeljica LAG-a Moslavina, Anica Lenart istaknula je kako je upravo LAG Moslavina prvi od 54 lokalne akcijske grupe objavio LAG natječaj. Što to znači za sam LAG i korisnike?

 

 

Rok za podnošenje prijave projekata biti će od 13.ožujka do 13.travnja. Ukupan iznos raspoloživih sredstava po LAG Natječaju iznosi,  1.446.666 kuna.

U ovom prvom LAG natječaju, LAG Moslavina financirati će 13 projekata. Lenart pretpostavlja da će interes biti puno veći, te ćese  sukladno interesu predložiti da se dio sredstava koji je namijenjen  za druge mjere, alocira za ove projekte, te da se i iduće godine raspiše natječaj za isti tip operacije.

Direktor Razvoje agencije  MRAV Tomislav Kojundžić, istaknuo je probleme vezane uz prijave na natječaj:

 

 

Kojundžić se zahvalio gradonačelniku koji je izašao u susret gospodarstvenicima s područja Grada Kutine, jer upravo na njegovu inicijativu zaposlenici RA MRAV besplatno će pomoći u pisanju svih projekata za natječaje iz područja ruralnog razvoja, te je napomenuo:

 

 

Natječaj iz mjere 4 pobliže objašnjava Maja Jankoska, voditeljica odjela za društveni razvoj u Razvojnoj agenciji MRAV:

 

 

Ovaj natječaj otvoren je do 16.travnja. Jankoska je također pobliže predstavila i natječaj iz mjere 6:

 

 

Za potrebe pripreme potencijalnih prijavitelja na ovaj LAG Natječaj održat će se tri terenske radionice,i to u Kutini, Garešnici i Kloštar Ivaniću. Radionice se organiziraju u suradnji s lokalnim razvojnim agencijama s područja LAG-a Moslavina.

 

2302 ruralni razvoj V_610x407

 


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.