Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Objavljen Izvještaj o poslovanju Petrokemije d.d.

Sindikat vjeruje u pozitivan ishod

Sindikat vjeruje u pozitivan ishod

Uprava Petrokemije objavila je na stranicama Zagrebačke burze Izvještaj o poslovanju tvrtke  za 2017.godinu objavila je na stranicama Zagrebačke burze. U razdoblju od siječnja do prosinca 2017.godine Petrokemija d.d.ostvarila je ukupne prihode u poslovanju 1.996,2 milijuna kuna,  ukupne rashode od 2.143,0 milijuna kuna te je iskazala gubitak u poslovanju od 146,8 milijuna kuna ili 7,4% od ukupnih prihoda.

U izvješću je navedeno kako je količinska prodaja gnojiva veća za 7,5%, a prosječne cijene niže za 3,0% u odnosu na isto razdoblje u 2016.godini. Ostvarena prosječna cijena prirodnog plina je 10,1% viša u kunama u odnosu na 2016. godinu, a prosječni trošak transporta prirodnog plina niži 22,4%, u skladu s tarifom o troškovima transporta od 1.travnja 2017.godine.

„Petrokemija d.d. jasno je definirala četiri ključna problema u postupku realizacije pozitivnih rezultata poslovanja a to su: povećana cijena prirodnog plina, niža prosječna prodajna cijena, povećana izdvajanja za kamate i povećana izdvajanja za ekološke naknade (CO2). Cilj Društva u narednom razdoblju je revidirati postojeće ugovore i utjecati na barem dva od četiri ključna problema, što bi uz završeni proces dokapitalizacije i provedbu potpunog restrukturiranja Društva, već na kraju 2018. godine moglo rezultirati s pozitivnim rezultatom. Petrokemija d.d. , Uprava i zaposlenici kompanije vjeruju u donošenje konačne odluke po pitanju dokapitalizacije od strane većinskog vlasnika, čime bi se osigurala trajna opstojnost Petrokemije kao ključnog gospodarskog subjekta na području Grada Kutina, Sisačko-moslavačke županije i Republike Hrvatske.“  stoji u priopćenju Petrokemije d.d.

Željko Klaus, predstavnik radnika u NO Petrokemije i v.d. predsjednika Sindikata EKN Hrvatske,

 

 

Klaus dodaje kako duboko vjeruje u pozitivan ishod, bez obzira na sve probleme koji su u ovom trenutku prisutni.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.