Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Gradonačelnica Siska odbila bespovratnih 7 milijuna kuna za građane grada Siska

“Vladajuća većina naučila funkcionirati na način da se sve rješava kreditima”

"Vladajuća većina naučila funkcionirati na način da se sve rješava kreditima"

Priopćenje Gradske organizacije HDZ-a Sisak, vezano uz njihov prijedlog dopune dnevnog reda na danas održanoj sjednici Gradskog vijeća, prenosimo u cijelosti:

“Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i vladajuća većina u Gradskom vijeću Grada Siska (SDP – MOST – LABURISTI –  HSS Braće Radić) odbili su bespovratnih 7 milijuna kuna za građane grada Siska.

Na 5. sjednici Gradskog vijeća Grada Siska održanoj 22. veljače 2018. godine, oporbeni vijećnici Kluba vijećnika HDZ-a, HSLS-a, HSP-AS-a i HKS-a zatražili su dopunu dnevnog reda kako bi na isti uvrstili prijedlog da Grad Sisak prijavi projekt za bespovratna sredstva iz EU fondova u vrijednosti od 7 milijuna kuna. Radi se o projektu „Zaželi – program zapošljavanja žena“. Kroz navedeni projekt, prema prijedlogu stručnjaka iz Gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice u Sisku bi se zaposlilo 50 žena starije životne dobi, koje bi skrbile o 200 korisnika kojima je potrebna pomoć i njega za što bi Gradu Sisku bilo odobreno oko 7 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Program „Zaželi“ bio je otvoren do 30. lipnja 2017. godine te zbog velikog interesa gradova i općina zatvoren je 13. rujna 2017. godine. Program je ponovno otvoren 14. veljače 2018. godine, a kako Grad Sisak u prvom razdoblju nije prijavio projekt, stručnjaci iz Gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice napisali su i pripremili projekt koji su ponudili gradonačelnici Kristini Ikić Baniček i vladajućoj većini da ga prijavi, kako bi se sredstva dobila i iskoristila dok ih još uvjiek ima, i kako bi spriječili da Grad Sisak po drugi puta ne prijavi ovako važan i kvalitetan program.

Nažalost, konstruktivan i kvalitetan rad oporbe nije prepoznat od strane vladajuće većine, koja je očito naučila funkcionirati na način da se sve rješava kreditima, što dodatno stavlja uteg na leđa građana grada Siska, i vodi Grad Sisak ka prvom mjestu ljestvice najzaduženijih gradova u Republici Hrvatskoj.

Hrvatska demokratska zajednica, zajedno s koalicijskim partnerima u Gradskom vijeću, i dalje će predlagati kvalitetna i konstruktivna rješenja za građane grada Siska, bez obzira na nastalu situaciju, jer to dugujemo Siščankama i Siščanima. Vijećnici vladajuće većine SDP – MOST – LABURISTI –  HSS Braće Radić, nažalost, i ovog puta su pokazali socijalnu neosjetljivost prema najugroženijim sugrađanima, pokazali su da im nije stalo do stvaranja novih radnih mjesta u Sisku, da ne prihvaćaju društveni napredak samo zato jer rješenje predlaže oporba u Gradskom vijeću.

Gradska organizacija HDZ-a Sisak”


 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.