Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Eko Moslavina testira novi sustav prikupljanja komunalnog otpada

Sustav održivog gospodarenja otpadom u POS-ovim zgradama

Sustav održivog gospodarenja otpadom u POS-ovim zgradama

Sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom Eko Moslavina idućeg će tjedna započeti pilot projekt prikupljanja prikupljanja mješovitog komunalnog otpada. Uz dvije stambene zgrade u Ulici A. Kačića Miošića, tzv. POS-ove zgrade dobit će uređaj za mjerenje količine otpada.

„Želimo testirati sustav održivog gospodarenja otpadom za zgrade kroz:mjerenje količine miješanog komunalnog otpada koju će stanari iz dvije zgrade tijekom mjeseca ubaciti u kantu,evidenciju odvoza miješanog komunalnog otpada,obračun troška na temelju izvršene usluge.“, rekla je Adrijana Cvrtila direktorica Eko Moslavine te je pozvala stanare ovih zgrada na suradnju.

„Svi zajedno možemo doprinijeti uvođenju sustava prikupljanja otpada prilagođen našim potrebama i navikama. U pokusnom razdoblju ćemo svi zajedno učiti i donijeti konačnu odluku o uvođenju najboljeg sustava za građane i za Eko Moslavinu.“, istaknula je direktorica Eko Moslavine.

 

kt smece

 

S ciljem prezentacije otpadomjera i edukacije sugrađana  koji su uključeni u testnu fazu , te svih ostalih zainteresiranih sugrađana,  21.veljače 2018. i 28. veljače 2018.u vremenu od 13h do 16h na predmetnoj lokaciji (ulica A.K.Miošića, zgrade na kućnom broju 2 i 4) biti će djelatnici EKO MOSLAVINE d.o.o. koji će odgovarati na pitanja korisnika vezana za funkcioniranje i korištenje otpadomjera, odnosno elektroničkog ključa ili RFID kartice, te će demonstrirati kako ispravno koristiti elektronički ključ i RFID karticu, otvarati i zatvarati otpadomjer.

U sklopu ove testne faze stanari POS-ovih zgrada dobit će i smeđe kante za odvajanje biorazgradivog otpada i upute, a djelatnici Eko Moslavine d.o.o. će svaki tjedan prazniti kante za biorazgradivi otpad.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.