Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

“Trčanje bez ograničenja”

Isporučena dvoja multifunkcionalna kolica UOSI SMŽ

Isporučena dvoja multifunkcionalna kolica UOSI SMŽ

Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije  u srijedu, 17. siječnja su na Ciglarskoj grabi u Sisku isporučena dvoja mulitifunkcionalna trkačka kolica za osobe s invaliditetom. Bila je to svojevrsna kruna jedne lijepe humanitarne priče koja je svoj početak imala u rujnu prošle godine, upravo na Ciglarskoj grabi, omiljenom mjestu sisačkih trkača i rekreativaca.

Naime, na inicijativu zaljubljenika u trčanje, okupljenih u Sisačku divlju trkačku ligu, Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije organizirala je koncem rujna prošle godine humanitarnu akciju pod nazivom „Trčanje bez ograničenja“.

 

kolica 2

 

Cilj akcije bio je uključiti i osobe s invaliditetom u rekreativne sportske aktivnosti, zbog čega se krenulo u prikupljanje sredstava za kupnju multifunkcionalnih trkačkih kolica za osobe s invaliditetom koja se mogu koristiti i u rekreativnom trčanju i vožnji biciklom.

U tu svrhu u rujnu prošle godine  je na sisačkoj Ciglarskoj grabi humanitarna akcija 24-satnog trčanja koja je ujedinila brojne sportaše, rekreativce, zaljubljenike u kretanje svih uzrasta. Tog posljednjeg vikenda lanjskog rujna nekoliko stotina ljudi istrčalo je više od dvije tisuće kilometara, prikupivši 16.800,00 kuna što je bilo dovoljno za jedna kolica. Ostatak sredstava prikupljan je do kraja listopada izravnom uplatom donacija na račun posebno otvoren za ovu humanitarnu akciju.

Donacije je uplatilo 7 poslovnih subjekata i 31 građanin, a potrebnu razliku od 3.330 kuna nadoplatila je Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.