Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Predstavnici Grada Kutine u radnom posjetu Vukovaru

Na Ovčari i Memorijalnom groblju odana počast poginulim braniteljima i civilima

Na Ovčari i Memorijalnom groblju odana počast poginulim braniteljima i civilima

Predstavnici Grada Kutine boravili su u radnom posjetu Vukovaru . Izaslanstvo Grada Kutine predvodio je gradonačelnik Zlatko Babić uz kojeg su službenom sastanku nazočili zamjenici gradonačelnika Sonja Repić i Damir Markuš, predsjednik Gradskog vijeća Davor Kljakić te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Željko Tomičić. Izaslanstvo Grada Kutine primio je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima.

 

IMG_0469

 

Snažna suradnja Kutine i Vukovara datira još iz vremena Domovinskog rata u kojem su oba grada dali snažan obol uspostavi Lijepe Naše.

 

IMG_0499

 

Ovim posjetom željeli smo obnoviti prijateljstvo nakon dugog niza godina te otvoriti perspektive snažnije gospodarske suradnje – kazao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić te nastavio kako dosadašnju suradnju planiraju razvijati u narednom razdoblju ali s posebnim naglaskom na gospodarsko povezivanje:

Kutina je vrlo važan gospodarski čimbenik u gospodarstvu Republike Hrvatske. Trenutno su dvije poduzetničke zone u Kutini u potpunosti popunjene te je u tijeku otvaranje nove industrijske zone. Želja nam je da svojim znanjem i iskustvom naših poduzetnika pružimo potporu Vukovaru – zaključio je Zlatko Babić.

 

IMG_1947 (1)

 

Izaslanstvo Grada Kutine kod spomen obilježja na Ovčari položilo je cvijeće za Ivana Krajinovića. Tom prilikom Izaslanstvo je posjetilo i Memorijalno groblje gdje je položilo cvijeće za Zdravka Bezuka.

U obrani Vukovara sudjelovao je 8 branitelja iz Kutine, a dvojica su položila svoj život  u obrani Lijepe Naše. Hrabrost tih mladića kao i žrtva koju su dali nikada ne smije biti zaboravljena – kazao je, u ovoj prigodi, kutinski gradonačelnik  Zlatko Babić.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.