petir

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir u izjavi je reagirala na aktualnu situaciju u Savudrijskoj vali:

“Predstavnici hrvatskih ribara iz Istre dobili su na sastanku s nadležnim ministarstvima potporu i jamstvo Vlade da će njihovi interesi biti zaštićeni i da će u Savudrijskoj vali moći nesmetano ribariti, stoga očekujem od hrvatske Vlade da svoje obećanje i izvrši.

Pozivam Sloveniju da poštuje postojeći granični režim i važeće bilateralne i međunarodne ugovore te Konvenciju o pravu mora što podrazumijeva i crtu sredine u Savudrijskoj vali. Arbitražna odluka iz kompromitiranog postupka za Hrvatsku je neprihvatljiva i ne može se jednostrano primijeniti.

Ujedno pozivam i na nastavak dijaloga te mirno rješenje umjesto korištenja ovako važnog pitanja u predizbornoj kampanji za predstojeće parlamentarne izbore u Sloveniji čime se otežava normalan život stanovnika s obje strane granice. Slažem se s hrvatskim ribarima u ocjeni da su izjave pojedinih hrvatskih političara kojima pozivaju na provođenje arbitražne odluke ravni izdaji hrvatskih nacionalnih interesa.”

 

Petir EPP


 

 

Petir o situaciji u Savudrijskoj vali
0.00(0 glasova)
Komentara(0)

Napišite komentar