Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Obustavlja li INA d.d. isporuku plina Petrokemiji?

Reagiranje sindikata

Reagiranje sindikata

„Sindikat EKN Petrokemija, Sindikat DEMOS-HUS Petrokemije i Udruga hrvatskih branitelja neslužbeno saznaju da od četvrtka, 18. siječn ja INA d.d. obustavlja isporuku plina Petrokemiji.

Ukoliko je informacija točna radi se o , po nama, nekorektnom i nepotrebnom potezu INA-e koji, za sada, ne ugrožava proizvodnju u Petrokemiji niti će nas zaustaviti u nastojanjima osiguravanja dovoljnih količina mineralnih gnojiva za predstojeću poljoprivrednu sezonu. INA, naime, nije jedini dobavljač plina za Petrokemiju.

Ovo ni moglo ozbiljno ugroziti proces dokapitalizacije Petrokemije koji je u tijeku i kojega smo aktivno podupirali. Vrlo je upitna, međutim, vjerodostojnost prijašnjih izjava iz INA-e d.d. o njihovoj navodnoj zainteresiranosti za sudjelovanje u spomenutoj dokapitalizaciji .

Sindikati i branitelji Petrokemije će, ovisno o razvoju događaja, u narednih dan ili dva odlučiti o eventualnom pokretanju aktivnosti kojima ćemo nastojati zaštititi proizvodnju u Petrokemiji i očuvanje tvrtke od iznimnog značaja za hrvatsko gospodarstvo.“


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.