Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

Maloljetnici u „noćnom izlasku“

Tijekom vikenda u Novskoj i Petrinji zatečeno sedam maloljetnika u „noćnom izlasku“

Tijekom vikenda, 13. i 14. siječnja, u Novskoj i Petrinji je od 23 do 2.15 sati zatečeno sedam maloljetnika u „noćnom izlasku“ (tri u Novskoj i četiri u Petrinji), koji nisu bili u pratnji roditelja ili punoljetne osobe u koju roditelj ima povjerenja.

Svi su dovedeni u policijsku postaju te su pozvani njihovi roditelji da preuzmu daljnju brigu o svojoj djeci.

 

Apel policije na roditelje i skrbnike maloljetnika:

“Apeliramo i pozivamo roditelje, staratelje i one koji se brinu o maloljetnicima, da u cilju pravilnog razvoja svog djeteta vode brigu gdje se ono nalazi, kada se iz izlazaka vraća kući, u kakvom se društvu kreće i slično.

Prilikom preuzimanja djeteta u policijskoj postaji roditelje upozoravamo da krše odredbe članka 93. Obiteljskog zakona, a kojom se u vremenu od 23 do 5 sati zabranjuje boravak djece i mlađih maloljetnika (onih koji nisu navršili 16 godina) na javnom mjestu bez pratnje roditelja, odnosno staratelja ili druge punoljetne osobe od povjerenja.

Roditelje također upozoravamo da u slučaju kontinuiranog, višestrukog kršenja ovih odredbi zanemaruju svoju dužnost podizanja i odgoja djeteta te da mogu odgovarati i za kazneno djelo „Povreda djetetovih prava“. O svakom pojedinom postupanju policija izvješćuje nadležni Centar za socijalnu skrb.”


Foto: Ilustracija/MUP


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.