Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Bogatstvo okusa u kuhanom vinu

Bogat program: “Noć muzeja” 26. siječnja i “Maske do daske” 10. veljače

Bogat program: "Noć muzeja" 26. siječnja i "Maske do daske" 10. veljače

Vinska svečanost za kraj manifestacije „Advent u Novskoj“, organizator, Turistička zajednica Grada Novske i Udruga mladih Novske, na površini pokraj Klizališta, priredili su natjecanje u kuhanju vina.

 

VINO_11

 

U dobrom raspoloženju svih 16 ekipa, stručni žiri, Josip Tomac, poznati novljanski proizvođač kvalitetnih vina, Željko Dolgoš, novinar i gastronom te Marija Kušmiš, zamjenica gradonačelnika, nakon kušanja uzoraka, odabrali su najbolje.

 

VINO_05

 

Svaka od ekipa imala je svoju recepturu, svi su uložili puno truda, no istančana osjetila žirija znala su prepoznati najbolje kuhana vina.

 

VINO_02

 

U kategoriji crnih vina, s istim brojem bodova prvo mjesto dijele „Vinske mušice“ i MK „Škorpion“, druga je ekipa „Katarina“ i Tamburaški sastav „Ambar“, a treće mjesto podijelili su „Vrbin tim“ i „Orhideje“.

 

VINO_06

 

Prvo mjesto u kategoriji bijelih vina pripalo je predstavnicama poznate vinarije Florijanović, ekipi „Florijanovićke“ koje nagradu dijele s  TS „Ambar“. Drugi su u bijelom kuhanom vinu, ekipa VZ Grada Novske i „Volim piti i ljubiti“, a treći je HNS Novska.

 

VINO_01

 

Kuhano vino je nakon čaja najtraženije osvježenje tijekom zimskih hladnoća, a žiri koji je pored okusa, za što je važno kuhati kvalitetna vina, posebno zapazio maštovite prezentacije i načine posluživanja kuhanog vina u čašama ili lončićima s raznim dodacima kao ukras.

 

VINO_12

 

Ispred Turističkog ureda Grada Novske,  Ivana Kuzlić, djelatnica ureda, ističe kako su zadovoljni realizacijom programa tijekom odvijanja manifestacije „Advent u Novskoj“ i već najavljuje slijedeće projekte, „Noć muzeja“ za 26. siječanj i tradicionalnu maskiranu povorku „Maske do daske“ za 10. veljaču.

 

VINO_21


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.