Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju

Novljansko trgovačko društvo oštećeno u ukupnom iznosu od najmanje 332.240 kn

Ilustracija

Postupajući po zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva u Sisku policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, dovršili  kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim muškarcem.

Naime, njega se sumnjiči da je kao direktor novljanskog trgovačkog društva od početka studenog 2011. pa do sredine studenog 2013. godine, sklopio ugovor s investitorom (svojom majkom), o izgradnji stambenog objekta na području Zagrebačke županije. U ugovoru je bilo navedeno da je materijal i opremu za izvođenje radova dužan osigurati investitor, nakon čega je osumnjičeni radi pribavljanja protupravne imovinske koristi svojoj majci, omogućio da se građevinski materijal potreban za izgradnju stambenog objekta podiže u trgovini građevinskog materijala, a koje je račune u iznosu od najmanje 246.526 kuna kasnije plaćalo novljansko trgovačko društvo.

Nadalje, također je utvrđeno da je osumnjičeni 32-godišnjak kao direktor spomenutog trgovačkog društva, u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi svome ocu, s istim početkom listopada 2011. godine sklopio ugovor o djelu kojim se otac obvezuje da će za potrebe novljanskog trgovačkog društva na gradilištima u Zagrebačkoj županiji obavljati poslove čuvanja strojeva, alata i materijala, iako za obavljanje tih poslova nije imao iskustva niti postoji dokumentacija da je te poslove stvarno i radio, za što mu je do siječnja 2013. godine trgovačko društvo ispatilo ukupno 85.714 kuna.

Ovim kaznenim djelom je novljansko trgovačko društvo oštećeno u ukupnom iznosu od najmanje 332.240 kuna. Protiv osumnjičenog je zbog počinjenja spomenutog kaznenog djela podnesena kaznena prijava.


Foto: Ilustracija


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.