Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

U Sisku održan Coca-Colin program za nezaposlene mlade

Sudjelovalo pedeset mladih nezaposlenih osoba sa sisačkoga područja

Sudjelovalo pedeset mladih nezaposlenih osoba sa sisačkoga područja

Coca-Colina podrška mladima, besplatni obrazovni program koji mladim nezaposlenim osobama pruža mogućnost za stjecanje poslovnih i životnih vještina radi povećanja njihove zapošljivosti, jučer je uspješno završilo pedeset polaznika iz Siska i okolice.

Nakon Zagreba i Osijeka Sisak je tako treći od četiriju hrvatskih gradova u kojemu je program dosad proveden. Namijenjen je osobama u dobi od 18 do 30 godina koje ne sudjeluju u drugim programima osposobljavanja, trenutačno su nezaposlene i u potrazi su za poslom.

 

Sisak, 29.11.2017 - Obrazovni program Coca Colina podrska mladima

 

Iskusni su predavači dr. sc. Andrej Grubišić, Vesna Kezdorf, Vesna Vrga Perović i Igor Brnečić od 29. studenoga do 1. prosinca vodili trodnevne radionice u sklopu kojih su polaznicima prenosili svoja iskustva i poslovna znanja poput poslovnoga planiranja, financijske pismenosti, upravljanja vremenom te prodajnih i pregovaračkih vještina.

Osim poslovnih sudionici su stjecali i životne vještine kojima su ih podučavali Tanja Prekodravac, Valentina Penić i Ana Miletić, stručnjakinje Grupe Selectio, vodeće grupacije specijalizirane za savjetovanje u ljudskim potencijalima i potrazi za kadrovima, ujedno partnera projekta. Praktičnim iskustvima i savjetima u razvoju karijere polaznicima su pomagali i Coca-Colini menadžeri u ulozi mentora.

 

Sisak, 01.12.2017 - Radionica za mlade Coca Cole

 

Nakon uspješnog završetka programa svim polaznicima potvrde su uručili predstavnici Coca-Cole HBC Hrvatske te Irena Bušić, viša stručna savjetnica za zapošljavanje i samozapošljavanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, područni ured u Sisku.

Osim što će sudionici tijekom ovoga programa usvojiti vrijedna znanja i vještine te se bolje moći predstaviti poslodavcima, ali i pokrenuti vlastite poduzetničke priče, njihovi će životopisi ostati u bazi Grupe Selectio kojom se koriste mnogi poslodavci u Hrvatskoj. Tako im se također želi povećati mogućnost pronalaska posla.

 

Sisak, 30.11.2017 - Obrazovni program Coca Colina podrska mladima

 

Polaznici su oduševljeni programom, koji je nakon završetka komentirala i Nives Šestanović iz Siska: „Jako sam zadovoljna cjelokupnom organizacijom i stečenim znanjima jer program nesumnjivo doprinosi boljoj budućnosti naših sredina. Posebno moram istaknuti stručne predavače i mentore koji ne samo da su voljni prenijeti nam svoja znanja, nego i uložiti dodatan trud kako bismo dobro razumjeli i svladali sve gradivo. Strpljivo su odgovarali na sva naša pitanja i na raspolaganju nam bili u stankama kao i nakon radionica. Ovaj je program, koji je nadmašio moja očekivanja, odlična prilika za mlade, motivirane ljude koji teže vlastitu razvoju i umrežavanju.“

 

Sisak, 29.11.2017 - Obrazovni program Coca Colina podrska mladima

 

Coca-Colina podrška mladima završava 15. prosinca. Dotad će se radionice održati još u Splitu i ponovno u Zagrebu. Ove godine u programu sudjeluje ukupno 250 polaznika, ali će svi prijavljeni kandidati, koji zbog ograničenoga broja mjesta nisu dobili priliku za sudjelovanje u prvome krugu, tu mogućnost dobiti na dodatnoj radionici već početkom sljedeće godine.

 

Sisak, 01.12.2017 - Radionica za mlade Coca Cole

 

Svim zainteresiranima koji se još nisu prijavili prigoda se pruža iduće dvije godine kad će se projekt proširiti i na druge hrvatske gradove te obuhvatiti ukupno više od dvije tisuće polaznika.

Više podataka o programu nalazi se na https://prijava.cocacolinapodrskamladima.hr/.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.